Uredništvo | 25. 7. 2024, 15:04

Znana Slovenka prepričana, da bi morali tudi pri nas uvesti šolske uniforme (to so njeni razlogi)

Borut Živulovič /Bobo

Svoje mnenje glede uvedbe obveznih šolskih uniform je izrazila tudi znana Slovenka.

V Sloveniji že leta poteka debata, ali bi bila v šolah smiselna uvedba šolskih uniform. Čeprav v Sloveniji še niso del šolskih potrebščin, pa so ponekod po svetu obvezne. Najdejo si tisti, ki se z uvedbo obveznih šolskih uniform strinjajo in tudi tisti, ki temu nasprotujejo. Najbolj pogost razlog strinjanja je ta, da šolska uniforma skrije socialne razlike, tisti, ki se z uvedbo ne strinjajo, pa pogosto izpostavljajo očitke, da uniforma omejuje svobodno izbiro otroka. 

Sedaj je svoje mnenje na družbenih omrežjih izrazila še Nika Ambrožič Urbas, javnosti znana kot modna poznavalka, oblikovalka, stilistka in televizijski obraz. Z uvedbo obveznih uniform se strinja.

Vir: Threads

Zapisala je sledeče: "Opazila sem zanimivo debato o tem, ali bi v Sloveniji uvedli obvezne šolske uniforme. Jaz sem absolutno ZA in tole so moji argumenti: 

-najbolj očitno je seveda dejstvo, da bi šolske uniforme izpodrinile kulturo primerjanja statusnih razlik,

-šolske uniforme, obvezno narejene v Sloveniji, predstavljajo priložnost širitve šiviljske industrije (nekoč ene najmočnejših obrtnih panog v Sloveniji), 

-šolske uniforme otrokom pomagajo pri razumevanju kulture oblačenja in namemnosti oblačil."

V komentarjih lahko opazimo, da se ena od oseb s trditvami absolutno strinja, drugi pa je zapisal: "Za, v kolikor bi tudi punce nosile hlače. Če bi imel hčerko, je niti podrazno ne bi pustil v šolski uniformi ven iz hiše ..."

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac