22. 7. 2024, 13:38 | Vir: STA

Konec tedna policisti prijeli 400 tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo

Bobo

Policisti z območja novomeške policijske uprave so konec tedna prijeli približno 400 tujcev, ki so nezakonito vstopili v državo. 

Od tega so jih več kot 370 izsledili na območju Policijske postaje Brežice, med njimi je bilo največ državljanov Sirije in Afganistana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti so med 19. julijem in današnjim dnem na območju brežiške policijske postaje izsledili in prijeli 144 državljanov Sirije, 75 državljanov Afganistana, 24 državljanov Egipta, 21 državljanov Pakistana, 20 državljanov Konga, 19 državljanov Bangladeša, 18 državljanov Turčije, 13 državljanov Maroka, devet državljanov Jemna, sedem državljanov Indije, šest državljanov Nepala, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Somalije in po enega državljana Alžirije, Tunizije, Libanona, Burundija, Irana in Rusije.

Bobo

Na območju Policijske postaje Črnomelj so prijeli 19 državljanov Sirije in državljana Maroka, na območju Policijske postaje Krško šest državljanov Turčije in na območju metliške policijske postaje tri državljane Sirije, so sporočili iz novomeške policijske uprave. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, po njihovih navedbah še niso zaključeni.

V noči na nedeljo so novomeški policisti ustavili tudi 31-letnega državljana Sirije, ki je v osebnem vozilu prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Sircu so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Državljani Turčije so izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito.

V Rogaški Slatini pa so policisti v nedeljo zjutraj obravnavali štiri državljane Kitajske in enega državljana Turčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. V Slovenijo jih je pripeljal državljan Črne Gore, ki je iz vozila pobegnil, vendar so ga kmalu izsledili. Črnogorskega voznika bodo kazensko ovadili, tujci pa so zaprosili za mednarodno zaščito, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac