J. Z. | 26. 8. 2022, 11:41

Objestnost ne pozna meja: vandali ponoči uničevali v celjskem parku

Facebook/ Celje - knežje mesto/fotomontaža

Prebivalci knežjega mesta opozarjajo na razgrajanje in uničevanje lastnine, ki so mu zadnje čase pogosto priča. Pristojne pozivajo, da okrepijo nadzor in umirijo razmere.

Celjani na Facebooku opozarjajo na porast vandalizma v mestu. "To, kar se sedaj dogaja - uničene klopi ob Savinji - pa v mestnem parku, prevrnjeni smetnjaki, odtrgani obešeni koši in podobno kliče po uvedbi nočnih stražarjev oziroma obhodov policije," je zapisala meščanka na Facebooku.

Vse več jih poziva k ukrepanju pristojnih, razprava o tem pa se je razvnela pod objavo na Facebooku, na kateri so vidne posledice nočnega razgrajanja objestnežev - podrte klopce in koši v mestnem parku

"Ni besed, tako se podjetje Zelenice trudijo, da bi nam bilo lepo mesto Celje v ponos. Potem pa takšen vandalizem," je razočaranje nad vandali izrazila Celjanka.  

Pod objavo so se zvrstile podobne izkušnje: eden od komentatorjev je napisal, da so mlajši moški v noči na nedeljo v parku razgrajali, zato so poklicali policijo, ki pa jih ni našla ali ustavila. 

A meščani niso enotni, kako bi ukrepali. Eni bi okrepili nadzor, drugi pa zagrozili z večjimi finančnimi kaznimi. "Namestiti kamero v parku in z javnim delom kaznovati barabe. Denarja tako nimajo za plačilo škode. Jaz bi stala zraven, ko bi delali in lenuhom samo pripisala še nekaj ur trdega dela," je pisala razburjena komentatorka.

Celje.si

Druga pa je spomnila, da so Celjani pred dvema letoma že imeli primer "tolp iz Dečkovega naselja in Nove vasi", stanovalci pa so več kot pol leta moledovali pristojne institucije, naj ukrepajo

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk