7. 5. 2024, 10:10 | Vir: STA

Kaj trdi obtoženi za poskus uboja na terasi lokala v Medvodah? "Naenkrat se je spravil name in ... " (lastnik lokala trdi drugače)

Slika je simbolična.

Srdjan Zivulovic/Bobo

Obtoženi za poskus uboja oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Medvodah se je v ponedeljek na ljubljanskem okrožnem sodišču zagovarjal, da je šlo za samoobrambo. Zatrdil je, da je prvi udaril in napad sprožil 47-letnik, ki ga je nato v samoobrambi z nožem osemkrat zabodel. Njegovo zgodbo je potrdila tudi njegova partnerica, poroča Dnevnik.

"Nisem nasilen, nikomur nisem hotel storiti nič žalega. Strah me je bilo za življenje," je po poročanju Dnevnika na začetku sojenja pojasnil obtoženi. Trdi, da sta mu v bližini lokala neka moška grozila, in to ne prvič. Bil je prepričan, da mu bo nekdo nekaj storil. Ker je eden od njiju v preteklosti udaril njegovo dekle, jo je šel posvarit v lokal, kjer je delala kot natakarica.

Ni vstopil v lokal, ostal je na zunanji terasi. "Natakar mi je nekaj govoril, nisem ga slišal, vse bliže je bil, naenkrat pa se je spravil name in me vrgel na tla. Z eno roko me je davil, z drugo tepel. Bilo me je strah za življenje. Potem je nastala tema, ničesar več se ne spomnim," je že v preiskavi pa tudi v ponedeljek pojasnil obtoženi.

Slika je simbolična.

Slika je simbolična.

Profimedia

Za Dnevnik pa je lastnik lokala dogajanje opisal drugače in naj bi obtoženec napadel natakarja.

Obtoženec je odvisnik od heroina in je odmerek vzel tudi na dan napada. Tožilstvo sicer ocenjuje, da je oškodovanca poskušal ubiti v bistveno zmanjšano prištevnem stanju zaradi stanja afekta in večletne odvisnosti od psihoaktivnih snovi, še poroča Dnevnik.

Obtoženi je 19. oktobra 2023 na terasi gostinskega lokala po sporu in prerivanju z ostrim predmetom huje poškodoval 47-letnega moškega in pobegnil. Naslednji dan se je policiji predal sam. Zagrožena kazen za poskus uboja je pet do 15 let zapora.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk