18. 4. 2024, 11:16

Nov odpoklic izdelka: iz prodaje umaknili priljubljeno živilo, ki ga je prodajal "najboljši sosed"

Srdjan Živulovič/Bobo

Umik izdelka slovenskega porekla velja za vse roke uporabe.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani veletrgovca Mercator obveščena o izvajanju odpoklica koruzne moke, je zapisano na spletni strani gov.si. Idelek so iz prodaje umaknili zaradi prisotnosti alergena, ki ni bil označen na etiketi izdelka.

"Na oznaki živila ni navedena prisotnost glutena, ki predstavlja tveganje za osebe, ki so preobčutljive na gluten," so sporočili iz Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

Gov.si

Podrobnosti o izdelku

Gre za koruzno moko blagovne znamke Radi imamo domače, iz prodaje pa so umaknili izdelke z vsemi roki uporabe. Črtna koda izdelka je 3838900823873, moka pa je bila na voljo v pakiranju po en kilogram. Proizvajalec izdelka je Romi storitve d.o.o., Tržaška cesta 539, p. Brezovica pri Ljubljani, distributer pa Mercator. Izdelek je slovenskega porekla.

Pri Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potrošnikom, ki so občutljivi na gluten, svetujejo, da živila ne uporabljajo. Za vračilo izdelka naj se obrnejo na mesto nakupa. Živilo sicer ne predstavlja tveganja za običajnega potrošnika, so zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol