R.S. | 16. 8. 2024, 10:16

Znani slovenski popotnik se je znašel v hudi stiski: "Ležim popolnoma brez moči"

Facebook/TV SLO Izobraževalni program

Doživel je izredno neprijetno situacijo. 

Slovenski popotnik Oliver Tič se je aprila s psičko Carlitos peš odpravil na pot okoli sveta. Bil je na poti do Skopja, ko se mu je zgodilo nekaj nepričakovanega. 

"Današnja prigoda mi je dala misliti. Kot veste, so tukaj že nekaj časa zelo visoke temperature. Danes 40 stopinj. Zato se tudi izogibam hoje v največji vročini. No, danes sem zjutraj prečkal mejo in bil na poti do Skopja, kjer sem imel namen narediti daljšo pavzo. Kar naenkrat so mi začele pojenjati moči, pa sem mislil še stisniti tiste tri kilometre do mesta, ampak je bilo prepozno," je začel z zapisom.

Ker je dobil krče, se je ustavil ob cesti. "Najprej ena noga, potem druga noga. Vse, kar se spomnim, je, da sem se sesedel, čez nekaj trenutkov pa sta ob meni stala dva fanta, ki sta me polivala z vodo in raztegovala noge."

Slovenski popotnik ju je prosil, da sta ga odpeljala do mesta v hotel. Na družbenih omrežjih je še zapisal, da nikoli ni doživel tako neprijetne situacije. Odločil se je, da bo nadaljeval pot, ko se bodo temperature spustile pod 30 stopinj. "Ležim popolnoma brez moči in še vedno me vsake toliko prime krč," je opisal svoje počutje po napornem dnevu. 

Počuti se bolje

Tič je dan po incidentu delil, da se je njegovo počutje izboljšalo. "Počutim se veliko bolje, kdaj pa kdaj me še prime krč v čeljusti ali vratu, ampak definitivno je razlika. Še vedno pa sem slaboten, tako da danes pridejo pome in me peljejo v Skopje, kjer bom do nadaljnjega počival."

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković