K. Ž. | 19. 6. 2024, 15:07

Številni o takšnih plačah le sanjajo: poglejte, kdo na mesec v žep pospravi petmestno številko

Profimedia

Plače nekaterih zaposlenih v javnem sektorju so zavidanja vredne. 

Slovenija je v primežu stavk. Tako že od 15. januarja poteka stavka zdravnikov in zobozdravnikov, ki so nezadovoljni s plačnim sistemom in svojimi plačami. Prav tako stavka poteka na upravnih enotah, ta se je začela 15. maja, med njihovimi zahtevami pa je dvig plač za sedem plačnih razredov, uvedba dodatka za gotovinsko poslovanje ter drugo. Med drugim so s stavko zagrozili tudi v policiji in vojski, ki so izrazili svoje ogorčenje nad potezami vlade.

Kljub stavki pa denar še vedno prihaja. Na portalu Sobotainfo so tako razkrili najvišje plače zaposlenih v javnem sektorju in njihovi zaslužki vas bodo zagotovo vrgli na zadnjico. Lestvico 50 največjih zaslužkarjev v javnem sektorju večinoma sestavljajo zaposleni v zdravstvu in šolstvu.

Bobo

Vrtoglavih 19.529 evrov za en mesec dela

Prvo mesto na lestvici si je priboril samostojni analitik v laboratorijski medicini, ki je zaposlen na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Ta je marca prejel 19.529 evrov bruto. Na drugem mestu je višji zdravnik specialist iz Splošne bolnišnice Trbovlje, ki je marca zaslužil 16.527 evrov. Pomočnik direktorja Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj si je priboril tretje mesto s svojim zaslužkom, ki je marca znašal 15.902 evra bruto.

Višji zdravnik iz Zdravstvenega doma Sevnica je marca prejel 15.750 evrov bruto, specialist v UKC Ljubljana pa 15.726 evrov bruto. Prvih deset mest na lestvici po poročanju portala Sobotainfo zasedajo višji zdravniki specialisti, na desetem mestu je tako višji zdravnik specialist v Splošni bolnišnici Brežice, ki je marca prejel 14.956 evrov bruto.

Lestvico pa zaključuje višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Brežice, ki je marca prejel bruto plačo v višini 12.364 evrov.

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca