K. R. | 7. 7. 2024, 10:31

Vas spravlja ob živce nepraktičnost pritrjenih pokrovčkov? Potem ste jih ves čas uporabljali narobe

Profimedia

Preprost trik pri odpiranju plastenk z novimi pokrovčki vam bo resnično olajšal življenje.

Če imate tudi vi občutek, da so nove plastenke s pritrjenim pokrovčkom popolnom nepraktične in vas pokrovček, ki ga ni mogoče sneti, moti pri pitju, potem morate vedeti, da ste ves ta čas plastenko uporabljali na nepravilen način. Ob pravilni uporabi, ki je večina ne pozna, bi namreč pokrovček moral biti povsem nemoteč.

Profimedia

Preprost trik spremeni vse

Pojasnilo, kako pravilno odpreti novo plastenko s pritrjenim pokrovčkom je v videoposnetku, ki je mnogim odprl oči, delil eden od uporabnikov na TikToku in ob videu zapisal: "Vsi ste jih ves čas odpirali narobe."

Na posnetku je videti, kako uporabnik odvije pokrovček, odpre plastenko, nato pa pokrovček iz spodnje strani potisne navzgor, ga preloži na drugo stran, kjer obtiči obrnjen tako, kot da bi bila plastenka zaprta. Po končanem prikazanem postopku pokrovček postane povsem nemoteč med pitjem.

@sroche2 This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral ♬ original sound - Dude Dad

Peti najpogostejši plastični odpadek na plažah

Proizvajalci so se za uvedbo novih pokrovčkov sicer odločili v skladu z direktivo o enkratni uporabi plastike, ki je začela veljati z letošnjim julijem, njen cilj pa je zmanjšati količino plastičnih odpadkov in s tem ohranjati čistost okolja. Plastični pokrovčki so namreč odpadek, ki je na plažah po vsem svetu na petem mestu po pogostosti.

S pritrjanjem pokrovčkov poskušajo proizvajalci preprečiti, da bi kot odpadki končali v naravi, namesto da bi jih pravilno reciklirali.

Novo na Metroplay: Zunanja ministrica Tanja Fajon o razmerah na Bližnjem vzhodu | N1 STUDIO