R. K. | 29. 8. 2024, 09:29

Neverjeten dosežek kolesarja v priljubljeni gostilni v Celju: pojedel velikanski hamburger, nato pa ...

Facebook/Stari pisker steakhouse

Nemški športnik je šele drugi človek, ki mu je uspel takšen kulinarični podvig.

V znani celjski restavraciji Stari pisker, ki ima v svoji ponudbi tudi ogromen hamburger, ki tehta okoli tri kilograme, se je v sredo ustavil nemški kolesar, ki je letos avgusta prekolesaril države vzhodne Evrope, in kot šele druga oseba do zdaj pojedel celotno jed. Za to je porabil le pičlih 15 minut in 12 sekund, so sporočili iz Starega piskra. 

"Po 4000 in več prevoženih kilometrih s kolesom se pa že prileže en pravi burger," so v celjski restavraciji zapisali v objavi na Facebooku, v kateri so tudi s fotografijami dokumentirali kulinarični podvig nemškega kolesarja. "Danes se je pri nas oglasil gospod Glenn iz Bavarske," so dodali in pojasnili, da je športnik prekolesaril vzhodno Evropo, se nato odpravil v Srbijo, Albanijo in Italijo, nato pa v sredo iz Trsta prikolesaril do njihovega lokala v Celju.

Podvig pred njim uspel le znanemu Američanu

"Odločil se je za izziv, da prehiti slavnega ameriškega jedca mega burgerjev, Randyja Santela, ki je pri nas izziv sprejel pred leti," so zapisali in pojasnili, da je Santel takrat v le 11 minutah in 40 sekundah pojedel burger Fat Joe, ki je tehtal 2,8 kilograma. Bavarcu, ki je v sredo pojedel trikilogramski burger s polpeti iz angus govedine "skupaj s prilogo, slanino in sirom" sicer ni uspelo preseči Američanovega časovnega rekorda, kljub temu pa ni dvoma, da gre za izreden dosežek.

"Rekel je, da je bil zelo okusen," so podvig komentirali pri celjskem gostinskem ponudniku in dodali, da se je bavarski kolesar le nekaj minut po tem usedel nazaj na kolo in odkolesaril v smeri Zagreba. "Bravo, Glenn, in srečno pot na cestah čez Hrvaško in Avstrijo nazaj v Nemčijo," so zaključili.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec