J. Z. | 15. 10. 2022, 17:24

Pretresljiva zgodba dveh nekdanjih učenk, ki trenerja ljubljanskega kluba obtožujeta spolne zlorabe

Profimedia

Dve odrasli ženski sta se odločili prekiniti molk in spregovorili o trenerju jahanja, ki naj bi ju spolno zlorabil. Takrat sta bili obe mladoletni. Kaj o tem pravi moški, ki so mu zaupali učenje deklet?

"Jokala sem, kričala nanj, držal me je za usta, da me ne bi slišali njegovi starši, če bi slučajno bili doma. Ugasnil je luči, spustil rolete. Zdaj si dovolj stara, da lahko poskusiva še kaj drugega. Na polno je silil vame, a nikakor ni šlo. Potem me je obrnil. In takrat mu je uspelo," je o enem najhujših trenutkov v svojem življenju za Dnevnik dejala zdaj že odrasla ženska. Ko naj bi jo napadel trener iz jahalnega kluba je bila stara 13 let

In ni edina, ki trdi tako. Obe s prijateljico naj bi bili žrtvi trenerja, sedaj pa sta se odločili, da o tem javno spregovorita. Moški, ki ga obtožujeta, namreč še vedno trenira mlada dekleta. "O tem, kar se mi je zgodilo, dolgo nisem govorila z nikomer. Bilo me je sram, počutila sem se krivo, vedela sem, da sem bila premlada za te stvari."

Prepričani, da je manipuliral z dekleti

Drugo naj bi napadel, ko je bila stara 17 let. Takrat je mislila, da gre za njene odločitve, sedaj pa je prepričana, da je trener manipuliral z njo. "Bil je samo eden v vrsti od moških, ki so mi storili nekaj grdega ... Obžalujem pa, da sem bila takrat tako 'glupa'. Nisem razumela, da je bil klub lovišče, jaz pa njegov plen." Še sedaj ji je težko priznati, da se ji je vse to dogajalo. 

Nekdanjega trenerja ne nameravata prijaviti policiji, saj sta slišali, kaj odvetniki obtoženih sprašujejo žrtve in skozi kakšen pekel morajo iti, na koncu pa storilci zelo pogosto odkorakajo brez kazni

"Moji starši so imeli svoje težave, niso imeli časa, da bi se ukvarjali še z mojimi problemi. Tako sem takrat čutila. Vedela sem, da ne bi smela k njemu, da ni bilo prav, kar sva počela. Jasno mi je bilo sicer, da me je k temu prisilil, ampak vseeno sem bila prepričana, da me bo vsak, ki bi mu povedala, nadrl. Mislila sem, da sem kriva za to, kar se mi je zgodilo," je zaupala ena od dveh nekdanjih učenk.  

Profimedia

Z očitki o spolnem nasilju nad varovankami so pri Dnevniku soočili tudi trenerja v konjeniškem klubu, ki je kategorično zanikal, da bi kadarkoli imel spolne odnose z osebo, mlajšo od petnajst let. "Razen če nisem bil tudi jaz star toliko," je dodal. Prepričan je, da gre za natolcevanja in za nekakšno maščevanje, ker je v zadnjem času svojo dejavnost precej zmanjšal in prekinil sodelovanje z nekaterimi jahačicami.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije