T. R. K. | 26. 5. 2024, 18:38

Voznik e-skiroja divjal z neprilagojeno hitrostjo, na koncu je pristal v ...

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Policisti so obravnavali prometno nesrečo.

Električni skiroji lahko dosegajo že razmeroma visoke hitrosti in nemalokrat tako lahko vidimo voznike e-skirojev, ki drvijo po cesti. Hitro pa lahko tako pride tudi do nesreč. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so tako včeraj, 25. maja ob 12.14, obravnavali prometno nesrečo med Ajdovščino in Lokavcem, kjer je s skirojem padel in se poškodoval voznik lahkega motornega vozila oziroma električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik e-skiroja vozil po kolesarski stezi iz Lokavca proti Ajdovščini.

Žiga Živulović Jr./Bobo

Med vožnjo je zaradi neprilagojene hitrosti glede na svoje vozniške sposobnosti padel na levi bok in se poškodoval (poškodba glave). Kasneje so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki ga je odločno odklonil.

Prav tako je odklonil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu zaradi kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca