L. PA. | 12. 8. 2024, 13:12

Na tej ulici v Ljubljani je novost, ki navdušuje mimoidoče (za zdaj je edina v mestu!)

Instagram/mestnaobcinaljubljana

Deluje med 15. junijem in 15. septembrom.

V vročih poletnih dneh osvežitve ni nikoli preveč. Najbolj pametno je pobegniti v kakšen park ali gozd v senco dreves ali ob vodo, na razbeljenem betonu je namreč vročina še posebej neznosna.

Toda če tudi v vročinskem valu ostajate v mestu in se boste sprehajali po nedavno prenovljeni Čufarjevi ulici v Ljubljani, se lahko osvežite vsaj s pomočjo pršilnikov, ki jih je tam nedavno postavila mestna občina.

Morda vas zanima tudi:

Gre za tanke, visoke drogove, ki s pršenjem vode ustvarjajo hladno vodno meglico. Zaradi njih je okolica hladnejša, hkrati pa se lahko z vodo neposredno ohladijo tudi mimoidoči.

So na odseku med Miklošičevo in Resljevo cesto in so del zelene mestne infrastrukture, za zdaj pa so to edini tovrstni pršilniki v Ljubljani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mestna občina Ljubljana (@mestnaobcinaljubljana)

Kot so pojasnili na mestni občini, je program delovanja pršilnikov nastavljen tako, da delujejo v poletnih dneh, med 15. junijem in 15. septembrom, ob pogoju, da so temperature ozračja višje od 24 stopinj Celzija. Za Ljubljanainfo pa so pri podjetju Voka Snaga, ki skrbi za pršilnike, še povedali, da porabijo kar tisoč litrov vode dnevno.

Nekateri Ljubljančani so do postavitve pršilnikov tako kritični, češ da bi na žgočem betonu potrebovali predvsem drevesa in zelenje.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija