Uredništvo | 2. 9. 2024, 11:17

Robert Golob razkril navado, ki jo je zadržal iz šolski dni: "Potem pa padeš nekam notri v svoj svet in te ponese in ..."

Robert Golob Instagram/Bobo Žiga Živulovič jr.

Tudi predsednik vlade Robert Golob je bil nekoč v šolskih klopeh. Kako se jih spominja? 

Danes se učenci vračajo v šolske klopi. V ta namen je predsednik vlade Robert Golob na Instagramu v kratkem intervjuju odgovarjal na vprašanja, povezana z s časom njegovih šolskih dni. Najprej je odgovoril na vprašanje, ki zanima marsikoga: kateri je bil njegov najljubši predmet v osnovni šoli?

"V resnici  je bila to matematika," je dejal. Pa je dobil tudi kakšno slabo oceno? "Seveda sem jih dobil," pove v smehu. V nadaljevanju pove, da jih je v osnovni šoli dobil razmeroma malo, je pa bil potem šok v srednji šoli, "ker jih je bilo kar nekaj." 

Kaj pa mu je pri branju lepega? "Domišljija dela ves čas, potem pa padeš nekam notri v svoj svet in te ponese in kar naenkrat dobiš neizmerno energijo, da bi preizkusil neke nove stvari in nekaj spremenil, tako da to še vedno rad počnem," pripoveduje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Kaj pa so mu starši naročili za prvi šolski dan? Pravi, da verjame, da so mu zaupali in misli, da je to tudi pravi način. "Ne verjamem, da je vmešavanje staršev ali celo učenje staršev namesto otrok kakršnakoli prava pot," še doda. Kakšno pa je bilo ime njegove prve učiteljice? Imena se točno ne spomni, se pa spomni  predvsem, da je bila kar stroga, ampak jih je hkrati lepo vpeljala v delo. "Verjetno je bil to tudi edini pravi način," izpostavi.

Ali se je morda ukvarjal s športom? "Na začetku od moštvenih športov sem igral rokomet, ko sem pa enkrat odkril kajak, to je bilo v kasnejših razredih, potem je pa bila to moja ljubezen in sem se ukvarjal samo še s kajakom. Pa mi ni bilo nikoli žal," se spominja. Ob koncu je nagovoril še učence: "Dragi učenci, bodite radovedni, pogumni in spoštljivi drug do drugega. Vem, da to ne boste samo prvi dan, ampak vse dni v šoli in kasneje tudi v življenju." 

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković