L. PA. | 29. 5. 2024, 09:02

V Mariboru naprodaj ogromna razkošna vila z bazenom, stala vas bo 'samo' toliko, kot v Ljubljani stanovanje srednje velikosti v Schellenburgu (FOTO)

TikTok/novogradnjemaribor/posnetek zaslona

Skupna kvadratura vile znaša 704,6 kvadratnega metra, zgradba pa ima med drugim vinoteko, shrambo, rekreacijski del z bazenom, ogromno dvorišče ...

Če imate dovolj pod palcem, si razkošno nepremičnino lahko kupite kjerkoli v Sloveniji. Se pa to, kar boste dobili za svoj denar, na različnih koncih naše prelepe deželice nekoliko razlikuje.

V Ljubljani je v zadnjem času recimo zraslo kar nekaj luksuznih stanovanjskih kompleksov. Med najprestižnejšimi sta Šumi in Schellenburg, kjer je, kot smo poročali že ob odprtju, najcenejše stanovanje stalo 637.000 evrov bruto, najdražje 4,2 milijona evrov, 'srednje' pa 1,6 milijona evrov.

Za 1,6 milijona evrov torej dobite stanovanje srednje velikosti v Schellenburgu. Toda še vedno gre le za stanovanje, veliko "le" 170 kvadratnih metrov.

A če temu primaknete še 200.000 evrov, v Mariboru po drugi strani dobite razkošno vilo ob mestnem parku s skupno kvadraturo impresivnih 704,6 kvadratnega metra in 1170 kvadratnih metrov zunanje površine.

@novogradnjemaribor NAJVEČJA VILLA V MARIBORU! . . . #fyp #realestate #maribor #slovenia#slovenija #nepremicnine #nepremicnineslovenija #novogradnjemaribor #nepremicnineslovenija ♬ original sound - Novogradnje Maribor

Oglas za 1,8 milijona vredno vilo je bil te dni objavljen na profilu nepremičninske agencije Novogradnje Maribor, kjer navajajo, da gre za staromeščansko vilo, ki jo je leta 1924 zasnoval mestni stavbenik Rudolf Kiffmann, leta 2006 pa je bila opravljena generalna prenova. Duh starega časa se tako v njej prepleta z modernimi in funkcionalnimi elementi.

Morda vas zanima tudi:

Zadnji lastniki so z obnovo ponovno poskrbeli, da je družinska stanovanjska vila, dodatno pa so uredili tudi rekreacijsko sprostitveni prostor v kleti objekta in garažo za tri vozila pred objektom.

Vila se tako med drugim ponaša z vinoteko, rekreacijskim delom z bazenom, več terasami in verandami, knjižnico, prostornim in urejenim dvoriščem, vrtom z okrasnim drevjem ter grmičevjem, fontano, zalivalnim sistemom in zunanjim prostorom za druženje z žar prostorom, obljubljajo pa tudi nepozabne razglede na mesto.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac