Uredništvo | 27. 6. 2024, 13:50

Boste pomagali? Plemenito srce slovenske razredničarke: prosi za pomoč, učencu želi uresničiti ...

Bobo/Žiga Živulović jr.

Razredničarka prosi, če bi ljudje lahko donirali sredstva, da bi lahko učencu kupili harmoniko. 

Na Facebooku se je oglasila Sabina Košmrl, ponosna razredničarka osmošolcev ene izmed osnovnih šol. Uvodoma je zapisala, da so jo osmošolci neizmerno ganili, s sledečimi besedami: "Joj, učiteljica, če ne bi bilo vas ... Tako sem bila na tleh, zdaj pa mi je vse uspelo!"

Ob tem je zapisala, da je najlepši občutek, če si mladini, ki ti je zaupana v v vzgojo in izobraževanje, lahko v doprinos. Na ljudi pa se je v nadaljevanju obrnila s prošnjo: zanima jo namreč, če bi lahko darovali za fanta, ki si želi kupiti novo harmoniko: "V mojem razredu je tudi krasen fant, za katerega zbiramo sredstva za nakup nove harmonike. Ne morem vam povedati, koliko bi njemu pomenilo, če bi si lahko šel po novo harmoniko ... Danes je igral pred celo šolo z zavezanimi očmi in je tako 'raztural', da je naš večnamenski prostor dobesedno eksplodiral!"

V nadaljevanju je zapisala: "Najlepše, najlepše od vsega pa je bilo videti, kako se pod prevezo za oči pojavi širok, pristen nasmeh, ko zasliši, kako smo pritegnili s ploskanjem in vzlikanjem! Ko bi vi videli, kako ta fant zažari! Lahko združimo moči, da vsak prispeva kakšen evro po lastnih zmožnostih, da mu kupimo novo harmoniko? Vsak evro šteje! Pomagajte, lepo prosim!"

Prosila je tudi, če bi lahko še nekaj prispevali v njihov sklad, saj bodo danes svoje otroke ob zaključku šolskega leta razveselili vsaj s kakšno kepico sladoleda, mnogi bodo dobili darila, šlo se bo na kosila, izlete ... Ob tem je dodala: "Za otroka, ki nikoli ne bo pozabil vaše dobrote. Za otroka, ki mu boste s tem spremenili življenje!"

V nadaljevanju je napisala še podatke za nakazilo: 

PODATKI ZA NAKAZILO: 

INNER WHEEL KLUB MARIBOR

ULICA HEROJA ZIDANŠKA 18

2000 MARIBOR

IBAN: SI56 0417 3000 0663 965

KODA NAMENA: CHAR

NAMEN PLAČILA: HARMONIKA

SKLIC: SI 00 052024