R. K. | 17. 3. 2023, 12:04

Rekord za rekordom: znesek, ki ga je že zbrala Pahorjeva katrca, se bliža vrtoglavi številki

Instagram/Borut Pahor

Nekdanji predsednik je razkril, kako visok znesek se je do zdaj zbral na dobrodelnem računu in se hkrati vsem iskreno zahvalil.

Katra Fratar, nekdanje vozilo nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, ki je trenutno najbolj znan avtomobil v Sloveniji, je ponovno podrla svetovni rekord. Novico je na Facebooku delil kar sam Pahor, ki je razkril, da je dobrodelna katrca za otroke z rakom in slovenjgraško bolnišnico na obeh dražbah skupaj zbrala že 173.651,39 evra

"Danes zjutraj me je čudovita družina Fratar zbudila v sončno petkovo jutro s sijajno novico," je v objavi zapisal nekdanji predsednik in razkril, da je bilo v četrtek za drugo dobrodelno dražbo, na kateri se je znašlo vozilo, nakazanih že 113.651,39 evra. "Rekel sem jim, da si zaslužijo, da so srečni in ponosni in jim čestitam."

Mnogi, ki slavno katrco srečajo na cesti, se z njo tudi fotografirajo in fotografije delijo na družbenih omrežjih.

Znesek bo najbrž še občutno večji

"Ampak sploh še ni konec," je dodal. Za katro se je namreč mogoče potegovati še 15 dni, do vključno 31. marca. 5. aprila bo nato nekdanji predsednik izmed vseh, ki so darovali, izžrebal novega lastnika.

Predvidevamo lahko, da se bo znesek za avtomobil, ki je do zdaj za dobrodelne namene skupaj zbral že 173.651,39, do takrat najbrž še precej povečal.

Pahor se je ob koncu svoje objave vsem tudi zahvalil. K zapisu pa je dodal fotografijo, ki prikazuje notranjost avtomobila. 

Z odobravanjem se je že odzvalo tudi več uporabnikov, ki so gesto nekdanjega predsednika pospremili z pozitivnimi komentarji. "Če kaj smo, smo Slovenci dobrodelni," je zapisala ena od uporabnic, nekdo drug pa je dejal: "Jaz pa čestitam vam, ki ste s to dobrodelno noto začeli." 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk