R.S. | 15. 10. 2024, 20:10

Robert Golob v resnih težavah: Policija ga je kazensko ovadila

Bobo

Kaj naj bi storil?

Nekdanja ministrica Tatjana Bobnar je trdila, da naj bi se Robert Golob vmešaval v delo policije. Policija je po preiskavi spisala kazensko ovadbo zoper Goloba in jo poslala tožilstvu, poroča RTV. Tožilstvo lahko sproži sodno preiskavo, ovadbo ovrže ali pa vloži neposredno obtožnico. 

Bobnarjeva je o vmešavanju premierja v delo policije spregovorila konec leta 2022. Nad njo naj bi se izvajali pritiski, prav tako naj bi pritiskali na tedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjana Lindava. O tem je obvestila tožilstvo in komisijo za preprečevanje korupcije. Prav tako je o zadevi govorila pred parlamentarno preiskovalno komisijo, poroča N1. Komisiji je povedala, da je premier od nje zahteval ravnanja, ki so nedopustna in nesprejemljiva. 

Žiga Živulović jr./BOBO

"Še celo več, zato, da bi jaz ostala ministrica, naj bi moral nekdo izgubiti službo. V bistvu je izhajal s stališča, da lahko to zahteva od mene zato, ker je on predsednik vlade, na kar pa kot ministrica seveda nisem mogla pristati," je povedala.  

"Premier Golob me je obvestil, da Boštjan Lindav ni opravil naloge glede očiščenja policije, da gre ob tem za izdajo, izpostavil mi je Darka Muženiča in Davida Antoloviča. Zaznala sem, da je premier z direktorjem nacionalnega preiskovalnega urada v neposrednem kontaktu," je dejala Bobnarjeva o dobivanju z Muženičem, poroča STA. 

Odziv Goloba

Premier Golob se je odzval dan pozneje. Gre za halucinacije, je dejal. "Edina resnica, ki jo je povedala, je bila ta, da sva se maja, preden je bila imenovana, dogovorila, da ima eno samo nalogo, in to je, da očisti policijo janšistov," je na tedanje Golobove besede spomnila TVS. Napovedal je, da bo tudi sam pričal pred komisijo in dejal, da ima dovolj prič in dokazov o tem, koliko malo resnice je govorila Bobnarjeva. 

Premier Robert Golob je kot prioritete izpostavil zdravstvo, stanovanja, podnebno politiko, znanje, javne finance in pravno državo.

Premier Robert Golob je kot prioritete izpostavil zdravstvo, stanovanja, podnebno politiko, znanje, javne finance in pravno državo.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Golob pred preiskovalno komisijo še ni stopil. Da je opravil pogovor s kriminalisti, pa je bilo mogoče sklepali po tem, ko je tožilstvo konec avgusta obvestilo KPK, da ni več zadržkov, da se premier Golob seznani s spisom KPK o tej zadevi. Policija je svoj postopek vodila pod taktirko pristojnega tožilstva in ga zaključila s kazensko ovadbo, še navaja TVS. Golobov odvetnik Stojan Zdolšek je prepričan, da v Golobovih izjavah ni elementov kaznivega dejanja.

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave