STA , T. R. K. | 9. 6. 2024, 18:10

Na območju Sevnice izbruhnil požar: kakšen je bil vzrok?

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Okoli 17. ure je v Sevnici izbruhnil požar. 

Na Policijski upravi Novo mesto so za N1 potrdili, da je okoli 17. ure v podjetju na območju Sevnice izbruhnil požar. 

Na svojem Facebook profilu je Občina Sevnica zapisala: "Zagorelo je na ostrešju silosa podjetja Tanin. Na terenu so gasilci PGD Sevnica, PGD Boštanj in gasilci iz Krškega, ki so priskočili na pomoč z lestvijo za gašenje iz višin. Požar trenutno ne ogroža okolice."

Na terenu je sodelovalo 58 gasilcev iz petih gasilskih enot, ki so požar pogasili. V požaru ni bil nihče poškodovan, prav tako požar ni predstavljal nevarnosti za okolje. Vzrok požara bodo preiskovali v naslednjih dneh, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Referent za stanovanjske zadeve in civilno zaščito v občini Sevnica Borut Simončič je sporočil, da je v tovarni prišlo do vžiga neke vrste lesnega prahu, v podjetju se namreč ukvarjajo s predelavo hrane za živali.

Takoj zatem so aktivirali prostovoljne gasilske enote Sevnica, Boštanj, Tržišče, Loka in poklicna gasilska enota Krško, ki so požar pogasile. V akciji je sodelovalo 58 gasilcev z 10 vozili in petimi cisternami, na prizorišču pa bo ostala požarna straža, je povedal Simončič. Policisti so sporočili, da so območje, kjer se je zgodil požar zavarovali, več informacij o nastanku požara pa bodo imeli v naslednjih dneh.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil