M. P. | 26. 4. 2022, 20:35

Slovenija še vedno v šoku! Kaj je o incidentu razkrila ravnateljica?

Bobo

Znanih je nekaj več informacij o samem dogodku, med drugim tudi stanje ustreljenega učenca. 

Ravnateljica OŠ Žužemberk Mija Penca Vehovec je za N1 info predstavila nekaj več informacij, kako se je v prostorih osnovne šole iz pištole sprožil strel, pri čemer je bil lažje poškodovan 13-letni mladoletni učenec. Kot je povedala, se je incident zgodil v garderobi ob koncu telovadbe, kjer je bilo prisotnih več otrok.

Pogovori z učenci

"Za varnost otrok je bilo poskrbljeno. Z njimi smo se pogovorili … Sedaj sklicujemo sestanek učiteljskega zbora. Še enkrat bomo vse preiskali, se pogovorili ter sodelovali s policijo," je povedala ravnateljica.

Informacij, da je 14-letni učenec našel neprijavljeno pištolo sorodnika in jo prinesel v šolo, tam pa po nesreči poškodoval 13-letnega učenca, ni ne potrdila ne zanikala.

"Šlo je za postavljanje"

Policija medtem pravi, da se je šola odzvala "ustrezno in trezno". "Ni bilo nasilja, šlo je za medvrstniško postavljanje," je pojasnil predstavnik novomeške policije Robert Perc.

Poškodovanega učenca so takoj oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke, zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog. Otrok je v času Perčeve izjave sicer še bil v zdravniški oskrbi.

Ob zasegu pištole, po sproženem strelu, so policisti v orožju našli deset nabojev. Pištola jih sicer sprejme 15. Kot je še pojasnil Perc, je po sprožitvi strela tulec ostal v pištoli in se ta ni repetirala, tako da do ponovne sprožitve ob pritisku na sprožilec ne bi prišlo.

Šlo naj bi za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra devetih milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika, je povedal Perc.

V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi. Drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov ne morejo posredovati.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije