N. V. | 30. 9. 2024, 10:08

Slovenska vojska potrdila: Romi so pretepli skupino vojakov

Bor Slana/Bobo

Pojasnili so nam, kaj se je zgodilo.

Cerkljah ob Krki, kjer ima Slovenska vojska vojaško letalsko bazo, so Romi pretekli teden pretepli več pripadnikov Slovenske vojske. Romi so ob tem uporabili tudi solzivec za živali. Ta dogodek so za Metropolitan.si potrdili s Slovenske vojske

Razložili so nam, da se je dogodek zgodil izven vojašnice in izven delovnega časa pripadnikov, ki so bili v civilnih oblačilih. V dogodku ni bil nihče poškodovan. "Ocenjujemo, da so naši pripadniki s preudarnim ravnanjem preprečili eskalacijo nasilja," so nam povedali na Slovenski vojski.

Policisti kaznivega dejanja niso potrdili

Slovenska vojska sicer nasilnežev niti ni prijavila niti ni seznanila policije glede dogodka. Policisti Policijske postaje Brežice pa so vseeno natančno preverjali okoliščine kršitve oziroma kaznivega dejanja, ki se je zgodilo na območju Cerkelj ob Krki. "Intenzivno smo zbirali obvestila, na širšem območju smo opravili številne razgovore z osebami, ki bi lahko o dogodku karkoli vedele, vendar do tega trenutka morebitne kršitve ali kaznivega dejanja nismo potrdili," so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Romi na Dolenjskem

V zadnjih tednih smo priča naraščajoči napetosti v romskih skupnostih, kjer so se zvrstili številni skrb vzbujajoči dogodki. Najhuje je na Dolenjskem, padle so že mnoge obtožbe, da je tam "slovenski Teksas". Pred nekaj dnevi je tam celo prišlo do streljanja zaradi spora med romskimi družinami, skupila pa jo je mlajša deklica, saj jo je strel zadel v nogo.

Novo na Metroplay: "Oglaševalci imamo ogromno odgovornost do jezika!" | Medeja Kraševec Žnidarec