J. Z. | 26. 8. 2022, 09:28

Slovenski popotnik Oliver Tič obupan na drugem koncu sveta: "Popolnoma sem na tleh, to mi je vzelo vso energijo"

Facebook/Oliver Tič

Oliver Tič, ki je v treh letih prehodil neverjetno pot od juga do severa ameriške celine, je tik pred vrnitvijo domov naletel na največji zaplet na poti, ki mu je zlomil srce. Čeprav bi moral biti že na letalu, se s posvojeno psičko nanj nista mogla vkrcati. 

Slovenski popotnik Oliver Tič (Oli Walker), ki bi se moral te dni vrniti v Slovenijo, se sooča z birokratskimi zapleti, ki zamikajo njegovo vrnitev. Ker ni našel veterinarja, ki bi mu podpisal potrebne papirje za vrnitev s posvojeno psičko Carlitos, ki se mu je pridružila na poti, se ni mogel vkrcati na letalo.

Trenutno je v kanadskem mestu Calgary, kjer skuša urediti papirje, da bi se čim prej lahko vrnil. Zaupal nam je, da je "že popolnoma na tleh".

Čeprav je znan po tem, da je običajno dobre volje, pa pravi, da so mu zadnji zapleti pobrali vso energijo. 

V Kanadi sedaj čaka na obisk veterinarja, za katerega srčno upa, da mu bo podpisal vse papirje, da bo tudi inšpekcija potrdila, da se lahko z njim v Slovenijo vrne tudi psička

Čeprav že ima novo letalsko vozovnico za Francijo, pa še ne ve, ali se bo v soboto res lahko tudi vrnil domov.

"Morda bi bilo najbolje, da se let prestavi za cel teden, da ne bom potem imel težav še v Franciji. Težava je, ker tu nihče ne ve natančno, kakšne papirje bi moral imeti za vrnitev v Evropo," je za Metropolitan opisal zaplete, s katerimi se sooča na drugem koncu sveta. 

Facebook/Oliver Tič

Potrdila mu niso želeli izdati, čeprav je psička cepljena

Oliver je pred dnevi po 993 dneh hoje, prehojenih 25.122 kilometrih, 15 državah in po številnih preizkušnjah prispel na cilj. A takšnih zapletov, kot jih ima ob vrnitvi, ni imel na vsej poti. 

Takšnih zapletov, kot jim je priča, ni pričakoval. Psička je namreč opravila vsa potrebna cepljenja, a mu veterinarka ni želela izdati potrdila, saj ni bila cepljena v njeni kliniki. "Rekli so, da jih ne morejo sprejeti, saj ne morejo vedeti, ali so dokumenti pristni," je pojasnil Oliver. 

"Če mi uspe pravočasno urediti vse potrebno, bom kupil novo karto za večerni let proti Parizu, kar pomeni, da bi prispel v Zagreb v soboto popoldne in ne v petek," je pojasnil Oliver, ki se je opravičil vsem, ki so ga imeli namen pričakati na letališču v Zagrebu. 

To pa ni prvi zaplet z veterinarskimi potrdili. Pred dnevi je že obiskal veterinarja, ki je pregledal Carlitos in izdal zdravniško potrdilo, a se nanj ni podpisal. Zaradi tega je izgubil 400 evrov, ki jih je plačal za potrdilo, ki ni imelo ustreznega podpisa.

Bo zamudil sprejem?

Oliverju v Slovenskih Konjicah v soboto ob 19. uri pripravljajo sprejem, na katerega so povabljeni vsi. "Najbolj me skrbi zaradi sprejema, saj se ljudje pripravljajo, veliko ljudi je vključeno," je iskren. In doda, da se zelo veseli vrnitve domov, med domače in prijatelje. 

Ljudem se opravičuje za nastalo zmedo in pravi, da je v mislih že z njimi v domačem kraju.

A dodaja, da je takšna najbrž usoda. "Ko misliš, da je vse končano, pa se izkaže, da ni tako," je dejal. 

Sprejem za zdaj še ni odpovedan. "Mogoče pa mi uspe, da se v soboto vrnem in filmsko priletim naravnost domov. Drugače pa ga bomo prestavili. Mislim, da ljudje ne bodo zaradi tega nič kaj manj v pričakovanju vrnitve mene in Carlitos," je še dodal. 

Na njegovem sprejemu pa se bo zaključila tudi dobrodelna dražba dresa Luke Dončića, ki ga je Oli prejel v dar januarja, ko si je ogledal njegovo tekmo. 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk