Uredništvo | 7. 8. 2024, 12:35

V tragični nesreči na hrvaškem morju umrl znan slovenski podjetnik, na čolnu tudi poslovni partner Damiana Merlaka

Profimedia

Nesreča se je zgodila malo pred tretjo uro zjutraj.

Pred tednom dni se je na Hrvaškem zgodila huda nesreča, v kateri je umrl 30-letni Slovenec. Kot smo že poročali, sta Slovenca v zgodnjih jutranjih urah z gumenjakom trčila v skalo ob plaži Marinkovac na Peklenskih otokih, pri tem pa se je eden od njiju tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Slovenske novice zdaj poročajo, da sta bila na čolnu dva slovenska podjetnika, Jaka Sterle, ki nesreče ni preživel, in Jure Repanšek, ki so ga poškodovanega odpeljali v splitsko bolnišnico, od koder naj bi ga že odpustili.

Sploh Repanšek je v podjetniških krogih precej znano ime, saj gre za desno roko kriptomilijonarja Damiana Merlaka. Je direktor mladega podjetja Alpinia, ki upravlja več Merlakovih turističnih nastanitev v Bohinju, tudi Hotel Bohinj v bližini Bohinjskega jezera.

Preminuli Sterle pa naj bi bil po poročanju Slovenskih novic zelo znan v vinarskih krogih v Sloveniji, saj se je v okviru družinskega podjetja ukvarjal s prodajo vin. Izobraževal se je v Švici na področju turizma in gostinstva. 

Morda vas zanima tudi:

Vzrok nesreče še ni znan

Ker preiskava nesreče še ni končana, njen vzrok še ni znan.

Kot je novinarjem Slovenskih novic sporočila namestnica tiskovne predstavnice občinskega državnega tožilstva v Splitu Marina Bošnjak, je dežurni namestnik pristojnega državnega tožilstva skupaj z izvedencem in policisti opravil ogled kraja dogodka in v nesreči udeleženega čolna ter strokovni pregled pomorske nesreče.

"Odrejena je bila sodna obdukcija, vzeti so bili vzorci za toksikološko analizo, odrejen je bil odvzem nespornih vzorcev biološkega materiala – genetske analize ter krvi in ​​urina za toksikološko analizo ter sodnomedicinska preiskava poškodb pokojnika," je zapisala Bošnjakova.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec