R.S. | 9. 7. 2024, 09:37

Oče 13-letnika dobil nepričakovano pošto: "Vabimo vas, da vpišete svojega otroka v šolo za vplivneže"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Eden od komentatorjev je zapisal, da je to rezultat propadajoče družbe in njenih vrednot.

V zadnjem desetletju je s porastom družbenih omrežij, kot so Instagram, YouTube in TikTok, vpliv influencerjev močno narasel. Vplivneži so postali pomembni akterji v marketingu in oglaševanju, saj lahko s svojim dosegom uspešno promovirajo izdelke, storitve in blagovne znamke.

Delo vplivnežev pa je zaradi finančnih koristi in priljubljenosti čedalje bolj všeč tudi mladoletnikom. Otroci in mladostniki, ki si želijo postati vplivneži, se pogosto zgledujejo po uspehu tistih, ki so že uveljavljeni. 

Profimedia

Šola za vplivneže

Bodo otroci, ki želijo postati vplivneži, v prihodnosti hodili v šolo za vplivneže? To se sprašuje uporabnik družbenega omrežja Reddit, ki je na spletu delil zanimivo vabilo, ki naj bi ga njegov oče prejel prek elektronske pošte. Pošiljatelja ni razkril. 

"V današnjem digitalnem svetu je vpliv na družbenih omrežjih postal pomemben del življenja. Z veseljem vas vabimo, da vpišete svojega otroka v našo šolo za vplivneže, kjer bomo mladim ponudili priložnost, da razvijejo svoje talente in postanejo uspešni ustvarjalci vsebin na družbenih omrežjih. Zagotovite svojemu otroku priložnost, da razvije svoje potenciale in postane vplivnež prihodnosti. Veselimo se vašega odziva in sodelovanja," so zapisali v elektronski pošti. Priložili so tudi spodnjo fotografijo. 

Reddit

Uporabnika Reddita je vabilo pošteno zaskrbelo. "Moj oče je dobil mail, v katerem vabijo starše, da vpišejo svoje otroke v šolo za vplivneže. Imam brata, ki je star 13 let in uporablja TikTok ter preostala omrežja, ampak omejeno. Ne vem, ali naj me bo strah? Kam bo to šlo? Kaj sploh delajo na tej šoli? Ima kdo kakšne izkušnje?" 

Večina komentatorjev je imela do šole za vplivneže negativen odnos"Ta in podobni tečaji niso nič drugega kot rezultat propadajoče družbe in njenih vrednot," se je glasil eden od komentarjev. "Zahod je propadel," se je glasil drug komentar. 

Leta 2022 je v Sloveniji za kratek čas sicer nastala šola za mlade vplivneže. Ali je ta šola poslala zgoraj omenjeno elektronsko pošto, ni znano. 

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković