K. Ž. | 6. 10. 2024, 10:20

Kalvarija na šolskem izletu, ki je razbesnela številne: morali bi iti na Dunaj, prišli le do Maribora

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zaključni izlet se je za šolarje končal klavrno. Namesto da bi obiskali Dunaj, so se v Mariboru obrnili in odšli nazaj.

Učenci devetih razredov Osnovne šole Ljudski vrt bi se morali prejšnji petek udeležiti zaključnega izleta na Dunaj, a se to ni zgodilo. Kot poroča Štajerski tednik, so z avtobusom prispeli do Maribora, kjer so bili nato obveščeni, da izleta ne morejo nadaljevati. Razlog za odpovedan izlet pa je bilo premajhno število sedežev na avtobusu.

Šola je namreč izdala naročilnico za 98 oseb, pri tem pa ni bilo vštetih osem spremljevalcev. Čeprav se nekateri učenci izleta niso udeležili, je bilo še vedno premalo sedežev, da bi se pridružili dve vodički. V nadaljevanju Štajerski tednik pojasnjuje, da sta se vodički odločili na Dunaj odpotovati z osebnim avtomobilom, vendar sta bili udeleženi v prometni nesreči. Ker šola ni želela imeti izleta brez vodenja, so se vrnili na Ptuj.

Kot je za omenjeni portal pojasnila Vanesa Rojko, direktorica turistične agencije Playa, je šola v naročilnici zahtevala prostor za 98 oseb. Zdaj vodstvo šole trdi, da bi morala agencija vedeti, da mora biti en spremljevalec na 15 otrok. Med drugim je Rojko povedala tudi, da je ravnateljica po nesreči zahtevala druge vodiče v nemogočem času, njen odnos pa je označila za nesprejemljivega.

Prav tako je dodala, da bi turistična agencija težavo ustrezno uredila, vendar se je vodstvo šole na lastno pest odločilo, da se vrnejo na Ptuj. Ravnateljica medtem trdi, da je bilo v dogovorjeni ceni tudi vodenje.  

Novo na Metroplay: Natalija Verboten o vrnitvi med poskočne ritme, družini in iskanju pomoči