4. 6. 2022, 16:34 | Vir: STA

Spremembe na gorenjski avtocesti - kakšno je stanje zdaj?

BOBO

5. junija v nekaterih evropskih državah praznujejo binkoštno nedeljo, kar ponekod pomeni omejitev tovornega prometa tudi v ponedeljek. Pred in po praznikih je zato na slovenskih cestah pričakovati povečano število tovornih vozil in zelo visoko gostoto prometa ostalih voznikov.

Na nekaterih cestah po državi beležijo zastoje, tudi na gorenjski avtocesti, kjer so po več urah odstranili posledice prometne nesreče pred priključkom Kranj zahod. 

Kaj se je zgodilo?

Tuji voznik tovornega vozila je med vožnjo zaspal, po trčenju pa lažje poškodovan ostal zagozden v odbojni ograji, so sporočili s PU Kranj. Voznika tovornega vozila s priklopnikom zaradi nesreče obravnavajo v prekrškovnem postopku, so pojasnili še pojasnili.

Po poročanju prometnoinformacijskega centra je na gorenjski avtocesti pred priključkom Kranj zahod proti Ljubljani še vedno zastoj, prav tako na regionalni cesti Naklo-Kranj zahod.

Zastoje beležijo na primorski avtocesti proti Kopru med razcepom Kozarje in Vrhniko ter med Uncem in Ravbarkomando.

Gneča je tudi na nekaterih cestah v bližini mejnih prehodov. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški beležijo kilometrski zastoj. Gneča je tudi na cestah Izola-Strunjan, Seča-Sečovlje in Grintovec-mejni prehod Dragonja. Na mejnih prehodih vozila čakajo do dve uri.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu