19. 8. 2022, 12:50 | Vir: STA

Spremembe v Gibanju Svoboda: nova imenovanja in kadri

Gibanje Svoboda

Svet največje koalicijske stranke je opravil imenovanja na pomembne položaje v stranki. Določili so tudi, kako bo potekalo evidentiranje za kandidate na lokalnih volitvah. 

Svet stranke Gibanje Svoboda je za tretjega podpredsednika stranke imenoval Mateja Arčona, sicer ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Predsednik stranke Robert Golob pa je za novo generalno sekretarko imenoval poslanko Svobode Tamaro Kozlovič, so v stranki zapisali na Twitterju.

Mesto generalnega sekretarja je do sedaj zasedal Arčon, po imenovanju za podpredsednika stranke pa bo to funkcijo prevzela Kozlovičeva. Gre za poslanko Svobode, med drugim je predsednica parlamentarnega odbora za zdravstvo.

Bobo

Kozlovičeva naj bi po poročanju Dela, ki je tudi prvo poročalo o odločitvah sveta stranke, skrbela tudi za sodelovanje med stranko in njeno 41-člansko poslansko skupino.

Z Arčonom je stranka tako poleg Marte Kos in Urške Klakočar Zupančič dobila tretjega podpredsednika.

Priprava na lokalne volitve 

Prav tako je svet stranke v četrtek sprejel pravilnik o postopku evidentiranja in določanja kandidatov ter list Gibanja Svoboda za lokalne volitve.

S sprejemom tega dokumenta se bodo v stranki začeli uradni postopki priprav stranke na te volitve, ki bodo letos novembra.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije