A. B. | 17. 9. 2022, 14:19

Starši mariborske osnovne šole izjemno zaskrbljeni za svoje otroke, v njihovi bližini se že dalj časa zadržuje neprimeren moški

Fotografija moškega je simbolična.

OŠ Ludvika Pliberška/Profimedia/fotomontaža

Pristojni so starše in učitelje pravtako pozvali, da nadzorujejo otroke. V čem tiči razlog? 

Pred kratkim je eden izmed zaskrbljenih staršev otroka, ki obiskuje Osnovno šolo Ludvika Pliberška v Mariboru, uredništvo Lokalec.si obvestil o tem, da ga skrbi za vse učence navedene šole. 

V bližini navedene osnovne šole in tudi drugih v bližnji okolici naj bi se zadrževal moški. Ta naj bi se po besedah starša razkazoval, čemur so bili priča tudi učenci. 

Obveščena je bila tudi policija

O dogajanju je bila obveščena tudi ravnateljica navedene šole, ki je skrb predala tudi mariborski policijski postaji.

Moški naj bi se namreč zadrževal v bližini šolskega dvorišča, zato so se policisti na prijavo tudi takoj odzvali. 

Staršem in učiteljem so svetovali, da naj otroke nadzorujejo ob tem pa pojasnili, da je prijava resnična: "Mariborski policisti smo prejeli prijavo, ki se nanaša na zadrževanje moškega, ki se neprimerno oz. nedostojne vede v okolici ene od mariborskih osnovnih šol." 

Slika je simbolična.

Slika je simbolična.

Aleksandra Saša Prelesnik

So moškega že izsledili? 

"Z ukrepi za izsleditev neznanega moškega policisti intenzivno nadaljujemo in v kolikor bomo utemeljili sum storitve kaznivega dejanja, bomo o tem obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo," je višji samostojni policijski inšpektor Matej Harb iz PU Maribor sporočil v uredništvo Lokalec.si. 

Policisti občane naprošajo, da v kolikor sami zaznajo osebo, ki se neprimerno oz. nedostojno vede v okolici izobraževalnih ustanov, da pokličejo na interventno št. 113 oz. anonimno št. Policije 080 1200. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije