A. B. | 10. 7. 2022, 16:40

Ste se kdaj spraševali, kako se zamotiti na več kot 23.000 kilometrov dolgi poti? Oliver Tič nas je ob tem iz srca nasmejal

Facebook/Gasper Tic

Mlad Konjičan, ki že skoraj štiri leta peš potuje po svetu s svojo psičko Carlitos, je tokrat pokazal, kako se skupaj zabavata med potjo. Od leta 2018 je namreč na poti od najnižje točke Južne Amerike do najsevernejše točke Severne Amerike. 

Oliver Tič ali kar Oli Walker, je 38-letnik iz Slovenskih Konjic. Pred štirimi leti je pustil službo in izbral življenje izven cone udobja: s posvojeno psičko Carlitos potuje od juga na sever ameriške celine.

"To je najdaljša cesta na svetu, ki pelje skozi 15 različnih držav, ogromno različnih kultur, hrane, vremenskih razmer, od gorovij prek puščav," nam je med drugim zaupal v iskrenem intervjuju. 

Facebook/Oliver Tič

Kako se s psičko kratkočasita med potjo?

Oliver je na Facebooku delil posnetek, na katerem je pokazal, kako se s psičko kratkočasita na poti. "Dobrodošli na dirki Formule 1," Walker humoristično pove uvodoma in pokaže Cariltos, kako se skriva v senci ob njegovih nogah. 

Pošali se, da je psička kot Ferrari, ki se šele dobro pripravlja, da ga prehiti, med tem ko ga ta navihano gleda navzgor. Po drugi vzpodbi, da bi pospešila korak, se ta le poda v tek, ko Oliver vzpodbudno zakriči:

"Gremo, naprej, naprej in ... Ferarri je pospešil!" 

Navihani pogledi Carlitos in zavedanje, da gre za igro, so naravnost prikupni, zato je še toliko lepše dejstvo, da se Oliver iskreno trudi, da bi bila njuna pot prej zabavna kot prenaporna. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu