R. K. | 4. 6. 2024, 11:32

Bizarna dieta: ob hrani, ki jo jedo nekateri Slovenci, se vam bo obrnil želodec (FOTO)

Profimedia

Objavljamo fotografije obrokov, ki bi jih večina ljudi le stežka spravila po grlu.

O nenavadni in celo potencialno škodljivi dieti s surovim mesom in veliko slane vode, ki jo prakticirajo nekateri Slovenci, smo že poročali.

Gre za skupino Facebook uporabnikov, ki so se združili v skriti Facebok skupini Samoozdravitvena moč telesa, v kateri delijo svoje izkušnje s prehranjevanjem, ob katerem bi se marsikomu obrnil želodec, sami pa so prepričani, da bodo zaradi bizarnega načina prehranjevanja prekipevali od zdravja.

Jajca v kozarcu, surovo goveje meso in maslo.

Jajca v kozarcu, surovo goveje meso in maslo.

Facebook

Kozarec surovih jajc in soljeno surovo meso

Pred kratkim je ena od članic skupine delila fotografije nekaterih svojih obrokov, ki bi jih težko prebavili tudi tisti z najbolj vzdržljivim želodcem. "Kot sem obljubila, bom zdaj večkrat objavila kakšen obrok," je zapisala v eni od objav.

"Jajca imam vsak dan v svojem prvem obroku, štiri do šest, odvisno od velikosti," je pojasnila in dodala: "Danes imam zraven malo surovega masla in pa govedino, ki sem jo že včeraj nasolila (zrezek) in čez noč pustila odprto v hladilniku, da se malce izsuši, tako gre meni lažje dol," je zapisala ob fotografiji, na kateri je viden kozarec s surovimi jajci in surovo meso na krožniku. "Vedno pred prvim obrokom spijem vsaj en liter slane vode," je dodala.

Kostni mozeg, surovi možgani in maslo z medom.

Kostni mozeg, surovi možgani in maslo z medom.

Facebook

Surovi možgani, maslo z medom in kostni mozeg

Druga fotografija obroka je še precej hujša. "Popoldanski obrok, vendar bo ostalo nekaj za jutri," je zapisala in opisala, kaj je na fotografiji: "Maslo z medom, možgani in kostni mozeg." 

Jajca v kozarcu, surovo meso in maslo.

Jajca v kozarcu, surovo meso in maslo.

Facebook

Objavila je še dve fotografiji, ob prvi je zapisala: "Štiri jajca in malo jeter za moj dopoldanski obrok, ki mi zadostuje za pol dneva in takoj je pripravljen." Četrta fotografija pa je edina, ki ne vsebuje mesa: "Danes je moj prvi obrok brez mesa. No, morda pride meso popoldne na vrsto. Danes, kot vedno, surova jajca in pa maslo z malo medu," je zapisala.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil