N. V. | 27. 8. 2022, 16:11

Svetovni pohodnik Oliver Tič se vrača domov! Kdaj bo pristal v Zagrebu in kdaj bo sprejem v domačem kraju?

Osebni arhiv Oliver Tič

Po treh letih je končno spet stopil na evropska tla! Govorili smo z njim in zaupal nam je, kako se počuti zdaj, ko se po dolgih letih spet vrača med svoje najdražje.

Vsi ga že poznamo: Oliver Tič je tisti "norec", ki je prehodil pot iz Argentine do Aljaske. Po treh letih, po 993 dneh hoje, po prehojenih 25.122 kilometrih, 15 državah in po številnih preizkušnjah je mlad Konjičan v družbi svoje v Peruju posvojene psičke Carlitos vidno ganjen in z razprostrto zastavo Slovenskih Konjic prikorakal na cilj.

Ko se je že nameraval vrniti v Slovenijo, je naletel na težave z (veterinarsko) dokumentacijo njegove psičke Carlitos. Spomnimo, bil je ves obupan: najbolj ga je skrbelo zaradi sprejema v Slovenskih Konjicah, ki naj bi potekal 27. avgusta ob 19. uri. 

Bo mu uspelo priti na sprejem?

Poklicali smo ga, da bi preverili, kakšno je stanje. Je uredil potrebno dokumentacijo za psičko? Mu bo uspelo priti na sprejem?

"Če sem bil še pred 24 urami na tleh, naj povem, da se je zdaj vse uredilo. Našel sem veterinarko, ki je v pol ure uredila vse papirje. Sem že v Evropi, v Parizu! Let je bil čudovit, Carlitos pa je ob meni," nam je sporočil in dodal, da bo okoli 20.15 že v Zagrebu.

Tako so se njegovi prijatelji in vsi, ki so ga čez leta hoje po svetu podpirali, odločili, da ga bodo počakali kar v Zagrebu. 

Popotnik pa nam je še povedal, da bo sprejem za širšo javnost in tiste, ki na tako kratek rok ne morejo priti v Zagreb, organiziran 28. avgusta ob 19. uri v Slovenskih Konjicah. Tja vljudno vabi tudi bralce Metropolitana.

Kako je s Carlitos?

"Carlitos je malo izmučena, dvomim, da je kaj spala to noč. Med letom je namreč spodaj, med prtljago. Je pa zelo srečna, ko sva med postanki spet skupaj," pove.

Osebni arhiv Oliver Tič

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu