A. Ko. | 23. 6. 2022, 12:48

Tadej Golob o podpori kandidature Nataši Pirc Musar: "Slabše kot je zdaj, ne more biti!"

Profimedia

Poklicali smo enega najbolj samosvojih slovenskih avtorjev s tematsko izredno raznolikim naborom del, ki nam je zaupal, kaj ju je povezalo in kako sta se spoznala.

Tadej Golob je avtor kriminalnih uspešnic Jezero, Leninov park, Dolina rož in Virus. Zna z besedami, kot je na tiskovni konferenci povedala Nataša Pirc Musar, uradna kandidatka za novo predsednico države.

Po potrditvi, da ji bo v volilnem boju stal ob strani, smo ga poklicali in vprašali, kako je prišlo do njunega sodelovanja. 

"Nataša je izrazila željo, da bi jo podprl v kandidaturi, in me je poklicala najina skupna prijateljica Jedrt Jež Furlan, ki je vzpostavila stik z mano in prenesla željo." 

Golob za Pirc Musarjevo pravi, da jo pozna že dalj časa in da se mu zdi primerna kandidatka za predsednico, zato se je tudi odločil za podporo. "Imava sproščen in pristen odnos, saj se poznava še iz časov, ko sem tudi sam delal na televiziji, takrat, konec devetdesetih. Pogosto sva se srečevala v redakciji in na hodniku, kasneje sem z njo tudi naredil intervju za revijo Playboy."

Nataša Pirc Musar

Nataša Pirc Musar

Goran Antley

Leta 2011 se je v Playboyu na kar enajstih straneh razgalila besedno, saj je brez dlake na jeziku spregovorila tako o razliki med boeingom in airbusom kot o tem, ali bodo zobozdravniki lahko brskali po ginekoloških izvidih – pa še o popolnem bovlingu. A takratna informacijska pooblaščenka, ki je skrbela za to, da ne bi različni veliki bratje izvedeli vsega o nas in da ne bi država pred nami preveč skrila, ni pokazala golih oblin.

"... jasno, da je sposobna zmagati ..."

"Vem, da ima pokončna načela in da se ne bo nikomur pustila manipulirati, predvsem pa mi je jasno, da je sposobna zmagati, že samo na podlagi tega, kako se je angažirala v prejšnji vladi." 

Golob verjame v njeno načelnost in željo po družbenem angažmaju, zato jo je pripravljen podpreti s svojim imenom in s tem, kar počne, piše, torej s svojo vsebino. "Verjamem vanjo kot osebo in na podlagi tega, kar vem o njej ter kar je pokazala v zadnjih mesecih in letih."

"Upam in mislim, da ji bo uspel ta premik, ki ga želi narediti v družbi," je jasen Golob.

Facebook/Nataša Pirc Musar

"Načrta še nimava, ne vem, kaj točno nas čaka. Slutim pa. Slutim, da je pred nami obilo težav in poskusov diskreditacije," še prizna in najin pogovor zaključi z močno trditvijo, da slabšega predsednika kot ga imamo, ne moremo več dobiti. "Slabše kot je bilo do zdaj, ne more biti. Ko gledam imena, ki so do zdaj sedela na predsedniškem stolčku ..."

Za mnenje smo poklicali tudi Mileno Zupančič, ki pa nam je na vprašanje, ali nam lahko poda izjavo o svoji podpori kandidaturi, pojasnila: "Ne vem, če je primerno. O tem bomo še govorili in podali svoje izjave."

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel