T. R. K. | 29. 5. 2024, 15:51

Po izjemnem uspehu Tadeja Pogačarja: zakaj so nekateri politiki s čestitkami razburili njegovo ekipo?

Profimedia/Bobo

Po uspehu kolesarskega šampiona Tadeja Pogačarja se vrstijo številne čestitke. Sta pa njegovo ekipo zmotili čestitki dveh politikov. 

Tadej Pogačar, slovenski kolesarski šampion, je v Italiji dosegel izjemen uspeh. Postal je namreč zmagovalec 107. dirke po Italiji. Svojo zadnjo etapo v Rimu je varno končal v objemu svojih moštvenih kolegov ter slavil s skoraj desetimi minutami naskoka pred tekmeci. Nasledil je svojega rojaka Primoža Rogliča.

Tako Franc Breznik kot tudi Aleš Hojs sta mu tako na omrežjih X in Instagram čestitala, v čestitki pa lahko v luči prihajajočih evropskih volitev, ki bodo potekale 9. junija, vidimo še logotip in predvolilni slogan stranke SDS. Hojs  je tako najprej čestital Tadeju in vsem našim kolesarjem in zapisal še: "Lani Primož ... Letos Tadej." Na fotografiji pa lahko vidimo še besedo prEUdarno. Večer pa poroča, da je ob tem Franc Breznik na Instagramu čestitko Pogačarju, v kateri je zapisal: "Veličastno Tadej Pogačar", pospremil še s številko 4, pod to številko ga namreč lahko najdemo na listi SDS. Naknadno je Breznik objavo umaknil. 

Pogačarjevega menedžerja Alexa Carero pa je objava politikov zmotila. Za N1 je tako povedal, da čeprav lahko vsi ljudje čestitajo športnikom za njihove uspehe, "nihče nima pravice uporabiti fotografij športnikov za promocijo lastnih interesov." Ob koncu jih je pozval k umiku spornih sporočil. 

Po tem, ko so ga kontaktirali iz Pogačarjeve ekipe UAE Emirates, je Breznik objavo umaknil in ob tem povedal, da na objavo omenjene fotografije s političnim sporočilom ni imel vpliva, saj za družbena omrežja skrbi njegova volilna ekipa in izpostavil, da je šlo za napako, Hojs pa svoje objave ne bo odstranil, saj pravi, da "gre za preudarne dosežke naših športnikov" in v tem ne vidi ničesar spornega.

Evropske volitve se bodo sicer odvile 9. junija, volilna opravila pa bodo začela teči 11. marca. Na volitvah bodo slovenski volivci izbirali devet poslancev Evropskega parlamenta iz Slovenije.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja