N. V. | 2. 7. 2022, 14:57

"Tako sem poimenovala svoja otroka še preden je to bilo popularno."

Fotografija je simbolična.

Profimedia/fotomontaža

Oglasila se nam je bralka, ki ni mogla skriti navdušenja. Svoja otroka je poimenovala z danes najpopularnejšim ženskim in moškim imenom – in to takrat, ko še sploh nista bili popularni.

Govorili smo z bralko Barbara Komočar Černelč, ki jo je presenetila ena izmed nedavnih novic na Metropolitanu. Poročali smo, katero ime je bilo najbolj priljubljeno v letu 2021: imeni Filip in Ema sta na vrhu lestvice najbolj priljubljenega imena.

Černelčičeva nam je zaupala, da je z danes najbolj priljubljenimi imeni svoja otroka poimenovala že pred 27 leti, a da so jo takrat prijatelji spraševali: "Pa kje za vraga je našla to ime?" Danes se tem prijateljem le smeji in se šali: "Jaz sem že vedela, da bodo ta imena nekoč popularna ..."

Najpopularnejša imena 27 let nazaj

Takrat so bila med moškimi imeni najpopularnejša Luka, Žan, Jaka, Rok ... Barbarin sin Filip pa je takrat bil edini Filip v vrtcu in šoli, razlaga.

Tudi njena hči Ema med vrstnicami ni imela soimenjakinje. V času njenega rojstva so bila popularna ženska imena Anja, Sara, Nina, Ana ...

Od kot ideja za ime?

Ker takrat imeni Filip in Ema nista bili prav pogosti, smo Černelčičevo vprašali, od kod ideja, da svoje otroke poimenuje tako.

Pove, da se s partnerjem nista preveč obremenjevala z imeni, enega, ki jima je všeč sta si pač izbrala in se tega držala.

Sta pa nad njuno izbiro navdušena tudi Ema in Filip, pravita, da danes najpopularnejše ime z veseljem nosita.