K. Ž. | 3. 9. 2024, 11:00

V slovenski občini so se pojavile te nenavadne cestne označbe: veste, kaj pomenijo?

Marko Delbello Ocepek

Podjetje KANSAI HELIOS Slovenija je v Domžalah uredilo prav posebne talne označbe.

Za nami je prvi šolski dan, ko so učenci iz cele Slovenije zopet sedli za šolske klopi. Kot vedno, je bilo na ta dan dodatno poskrbljeno za varnost otrok, še en korak dlje pa je šlo podjetje KANSAI HELIOS Slovenija, ki je v sodelovanju z Občino Domžale predstavilo nove cestne označbe.

Tako je omenjeno podjetje narisalo nove talne označbe okoli osnovnih šol Venclja Perka, Domžale, Dob in Rodica. Akcija odraža zavezanost podjetja in Občine Domžale k ustvarjanju varnejšega okolja za najmlajše člane skupnosti na njihovi poti v šolo.

Marko Delbello Ocepek

Podjetje je s projektom začelo 6. junija, tik pred začetkom novega šolskega leta pa so zaključili še zadnje obnove cestnih oznak. Označbe so zasnovane tako, da izpolnjujejo najvišje varnostne standarde, zagotavljajo dolgotrajno obstojnost in visoko vidljivost, kar je ključno za zaščito najbolj ranljivih udeležencev v prometu – otrok.

"Ponosni smo, da lahko prispevamo k varnosti naše skupnosti z uporabo naših najnaprednejših rešitev za cestne označbe okoli lokalnih šol. Naši izdelki so zasnovani tako, da prenesejo dolgotrajno uporabo in hkrati ohranijo svojo učinkovitost, kar zagotavlja, da bodo poti v šolo varne še dolga leta," je dejal Marko Podjed, izvršni direktor podjetja KANSAI HELIOS Slovenija

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković