K. R. | 29. 8. 2024, 10:29

Vrača se Tarča: obiskali slovenske državljane, ki med nami živijo brez elektrike in vode

Facebook/Tarča

Ustvarjalci oddaje so se tokrat spustili v jedro velikega problema.

Nocoj se na televizijske zaslone nacionalne televizije vrača ena najbolj odmevnih preiskovalnih televizijskih oddaj pri nas - oddaja Tarča. Ekipa oddaje je v napovedniku že pred dnevi sporočila, da pripravljajo nekaj novih in zanimivih tem za prihajajočo sezono in gledalcem sporočili, da so dobrodošli tudi njihovi predlogi, ki jih zbirajo na svojem elektronskem naslovu tarca@rtvslo.si.

Pred kratkim pa so sporočili tudi, kaj bo tematika prve oddaje v novi sezoni. Lotili se bodo trenutno zelo odmevne romske problematike, za namene snemanja oddaje pa je njihova ekipa obiskala nekatera romska naselja in govorila s tamkajšnjimi prebivalci. V oddaji bodo spregovorili "o tem, kakšne so razmere, kje je sistem zatajil ter zakaj se prepad med romsko in večinsko skupnostjo veča," so zapisali na Facebooku.

Živijo brez elektrike in tekoče vode

S posnetka, ki so ga objavili na družbenem omrežju, je razvidno, da so pred njihovo kamero stopili tudi Romi, ki živijo brez elektrike in tekoče vode. "Jaz bi županu rekel, naj gre živet tako, kot živimo mi, ki nimamo ne elektrike ne vode," je eden od prebivalcev naselja dejal pred kamero.

Spregovoril je tudi nekdo, ki je potrdil, da je elektrika v romsko naselje speljana nelegalno, pa tudi prebivalec, ki je, kot je slišati na posnetku, vse življenje pošteno delal in je zdaj upokojen. Na robu solz je povedal, kako prebivalci obravnavajo tamkajšnje Rome in dejal, da je sam garal in garal. 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem