STA , T. R. K. | 31. 5. 2024, 11:35

Slovenski turistični biser potopljen: voda dere po stopnicah (FOTO)

Comunità degli Italiani Giuseppe Tartini FB

Tartinijev trg je zaradi neviht poplavila voda. 

V četrtek je deževje v Sloveniji povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Hudourniki so porasli, voda v Kastelcu pa je zalivala hiše in dvorišča. Del cestišča je odneslo tudi v Bošmarinu, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. 

Neurje.si poroča, da se nad slovensko Istro trenutno še zmeraj proži intenziven pas neviht, katere spremljajo številni udari strel. Na obali je doslej padlo med 70 in 120 litrov dežja na kvadratni meter, tekom dneva pa lahko pričakujemo še prehod par nevihtnih pasov, ki bodo lahko skupno višino/količino podvojili. Tekom popoldneva bo prisotne tudi več konvektivne energije, zato se bodo nevihte pojavljale tudi drugod po državi.

O največ intervencijah poročajo iz koprske občine, kjer so zaradi neurja zabeležili 27 dogodkov. Porasli so hudourniki, voda je v Kastelcu zalivala hiše in dvorišča. V Bošamarinu je odnesla del cestišča, povezanega z mostom (uprava za zaščito in reševanje). Huda nevihta, ki se je razvila nad slovensko Istro, je povzročila precej nevšečnosti. Na fotografijah na družbenih omrežjih lahko vidimo, da je voda zalila tudi Tartinijev trg ter lokale. Na delu so gasilske enote. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil