L. PA. | 17. 9. 2024, 13:15

Ljubljansko območje se širi: to bodo nove pridobitve

Profimedia

Pridobitev gradbenega dovoljenja se pričakuje prihodnje leto.

Tehnološki park Ljubljana Brdo je pomembno središče tehnološkega razvoja v prestolnici. Ponaša se s skupnostjo z več kot 300 podjetji, ki deluje po načelu pametnega mesta.

Poleg podjetij so v devetih stavbah tudi pošta, banka, lekarna, frizer, specialistične in splošne ambulante, pa tudi sodobno urejen vrtec, ki mladim družinam olajša celotno logistiko usklajevanja poslovnih in družinskih obveznosti.

Območje pa se bo zdaj še razširilo in nadgradilo. Kot je nedavno povedal ljubljanski župan Zoran Janković, naj bi gradbeno dovoljenje pridobili prihodnje leto.

Morda vas zanima tudi:

Ključna vsebina v razširjenem Tehnološkem parku bodo laboratoriji, pisarne in proizvodni prostori za tehnološke startupe, scaleupe (hitro rastoča srednje velika podjetja), spinoffe iz inštitutov, pisarne za transfer tehnologij, specializirane coworkinge in predvidoma tudi demo center za SRIP Tovarne Prihodnosti, so nedavno sporočili z ljubljanske občine.

Predviden izgled stavbe v okviru projekta "Stavba A" v neposredni bližini obstoječih stavb Tehnološkega parka Ljubljana.

Predviden izgled stavbe v okviru projekta "Stavba A" v neposredni bližini obstoječih stavb Tehnološkega parka Ljubljana.

MOL

Ker gre za tehnološki park, na občini med drugim predvidevajo tudi moderno opremo na področju komunikacij in pretoka podatkov, mobilnosti po kopnem in zraku, digitalnega izobraževanja, zelene energetike in vodika.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković