T. R. | 15. 10. 2024, 13:10

Javni potniški promet spet na udaru, a tokrat ne v Ljubljani: plačevanje praktično nemogoče, pred avtobusi kolone ljudi

Miloš Vijunović/Bobo

V drugem največjem slovenskem mestu se potniki srečujejo s težavami zaradi novih terminalov. V preteklem tednu so namreč na avtobusih namestili sodobnejše čitalnike vozovnic. 

Pri vstopanju na mestne avtobuse v Mariboru prihaja do težav, poroča Večer. Na njihovo uredništvo se je namreč obrnilo več bralcev, ki opozarjajo na težave pri vstopanju v avtobuse mestnega prometa. Prejšnji teden je namreč javno podjetje Marprom na vseh avtobusih namestil sodobnejše čitalnike vozovnic.

Ti naj bi omogočali hitrejše vstopanje, videti pa je, da ni tako. Potniki namreč poročajo, da se je vstopanje upočasnilo. Kot največji problem izpostavljajo položaj novih terminalov: postavljeni so namreč tako, da jih je težko doseči.

Številnim potnikom morajo zato pri validaciji pomagati vozniki, to pa je tudi razlog za dodatno upočasnitev vstopanja. Avtobusi posledično zamujajo. 

Na težave je opozorilo več bralcev, v Marpromu pa so za Večer sporočili, da so v prvih dneh evidentirali le nekaj manjših motenj, ki jih sicer sproti odpravljajo, denimo z napajanjem na dveh čitalnikih vozovnic od skupno petinsedemdesetih ali zaradi kakšnega položaja kakšnega terminala na avtobusu.

Milos Vijunovic/Bobo

Marprom: po zagonu novega sistema do zdaj niso zaznali težav

Iz Marproma za Večer sporočajo, da po zagonu novega sistema za prodajo in validacijo vozovnic do zdaj niso zaznali težav pri njegovem delovanju. V nadaljevanju je izpostavil, da so prve izkušnje z novimi čitalniki dobre. Avtobusi pa so razen redkih izjem še vedno opremljeni s starim sistemom.

Potniki lahko tako ob morebitnih težavah z novim terminalom, validacijo opravijo tudi na starih. Ob koncu poudarjajo, da bo predvidoma še ta teden nekaj novih terminalov prestavljenih na optimalnejši položaj, saj se bodo stari terminali odstranjeni. 

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave