K. Ž. | 18. 7. 2024, 10:29

Komaj je ta priljubljena trgovina pri nas zaprla vrata, že se vrača

Profimedia

V Slovenijo se vrača britanska trgovina The Body Shop, a jo bo upravljalo novo podjetje.

Spomladi letos je The Body Shop v Sloveniji zaprl svoja vrata. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1976, se je namreč soočalo s finančnimi težavami, zaradi česar so začeli insolvenčni postopek, zato se je pripravljalo na zaprtje skoraj polovice od svojih 198 trgovin v Združenem kraljestvu.

Trgovina je imela svoji podružnici v ljubljanski Supernovi ter v mariborskem Europarku, zdaj pa se več kot očitno vračata. Medtem so sporočili, da njihova spletna trgovina v Sloveniji že obratuje.

Novico o vrnitvi v Slovenijo je podjetje objavilo na družbenem omrežju ter zraven zapisalo, da za nove trgovine pripravljajo nov koncept. Prav tako so razpisali še delovno mesto za prodajno svetovalko.

A kot poroča Forbes Slovenija, bodo trgovine v Sloveniji imele nove lastnike. Franšiza je namreč v lasti podjetja IQ verde, ki je v lasti tujega istoimenskega lastnika. Direktor Koklas Eleftherios prihaja iz Romunije. Znamko je prej upravljalo podjetje Avanzo, registrirano v Murski Soboti.

Profimedia

Nov lastnik

Podjetje, ki se je soočalo s finančnimi težavami, je odkupil konzorcij, ki ga vodi britanski tajkun Mike Jatania, poroča Bloomberg. Prevzem naj bi bil zaključen v prihodnjih tednih. Novi lastniki bodo tako investicijski sklad Aurea Holding, ki ga Jatania vodi skupaj z bančnikom skupine UBS Group Paulom Raphaelom. Sodelovala pa bosta tudi s Charlesom Dentonom, nekdanjim izvršnim direktorjem znamke dišav Molton Brown.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec