K. Ž. | 20. 6. 2024, 13:39

"Robertina" pod drobnogledom: on v München z letalom, ona pa ...

Bobo

Robert Golob in Tina Gaber si bosta danes ogledala težko pričakovano tekmo med Slovenijo in Srbijo. Pri tem pa se številni sprašujejo, kako se je Tina Gaber odpravila v Nemčijo, če je njena druga polovica letela iz Pariza neposredno v Nemčijo. 

Navijači so pripravljeni, pivo že teče v potokih in ure tečejo, v Münchnu že neučakano pričakujejo dvoboj med Srbijo in Slovenijo, ki je v bavarsko prestolnico privabil več kot 20.000 slovenskih obiskovalcev. 

Med temi obiskovalci pa je tudi slovenski predsednik vlade dr. Robert Golob, ki se bo tekme udeležil s svojo vplivnico in partnerico Tino Gaber. V München je Golob prispel že v torek, saj se je kot slavnostni govornik udeležil poslovno-investicijskega kongresa Invest and Connect: Slovenian Business Pitch. Kongresa so se udeležili visoki predstavniki slovenske in nemške vlade ter več kot 100 slovenskih podjetij.

Profimedia

Po svojem slavnostnem govoru pa se bosta Golob in Gabrova udeležila tudi omenjene nogometne tekme. Kot so nam odgovorili iz Kabineta predsednika vlade, sta slednja prejela vabilo za ogled tekme od predsednika zveze UEFA Aleksandra Čeferina

Vsak imel svoj prevoz

A zaradi prezasedenosti predsednika vlade (najverjetneje zaradi Instagram objav), je par moral potovati posebej. Golob se je namreč v ponedeljek udeležil neformalnega srečanja Evropskega sveta, v torek pa se je z letalom francoskega predsednika Emmanuela Macrona odpravil v Pariz, od koder je svoje oboževalce počastil s fotografijo iz zasebnega letala. Tam se sicer niso le fotografirali, ampak tudi podpisali sporazum, s katerim bo Slovenija naslednje leto postala članica Evropske vesoljske organizacije ESA. V München je nato poletel z redno linijo, vendar nam iz kabineta niso odgovorili, v katerem razredu je sedel. Sprva je bilo sicer mišljeno, da bo predsednik vlade pot opravil z vladnim letalom falcon, vendar se je ta pokvaril. 

Instagram/Robert Golob

Gabrova potovala s sodelavci Kabineta

"Gospa Gaber se je predsedniku vlade pridružila v Münchnu. Potovala je s sodelavci Kabineta predsednika vlade, ki premierja dr. Goloba spremljalo na tem delu službene poti v tujini in so v Nemčijo potovali z avtomobilskim prevozom. Udeležba gospe Gaber nima finančnih posledic," so še navedli v kabinetu. Ob prejemu odgovora smo jih nemudoma zaprosili za navedbe funkcij in nazive sodelavcev, ki so spremljali Gabrovo na pot, a nam tega niso posredovali. 

Lahko pričakujemo nove Instagram objave?

V zadnjih tednih je Robert Golob znova dokazal, da se je od svoje partnerice veliko naučil, namreč postal je izjemno izkušen v objavljanju Instagram zgodb. Tako je svoje oboževalce počastil z več fotografijami, ki jih je posnel v Dallasu, kjer je izpolnil svojo otroško željo. Medtem pa ga njegova partnerica vztrajno in glasno brani pred zbadljivkami in kritikami, ki prihajajo iz koalicijske strani. Tina Gaber je namreč preko Instagrama javno branila svojega fanta pred Jelko Godec ter ji posvetila zapis na omenjenem omrežju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Ali je vpletanje premierjeve partnerice v politiko primerno?

Dotične teme, kako primerno je vpletanje partnerice premierja v politične razprave, so se dotaknili tudi v oddaji 24ur zvečer, kjer je svoje mnenje podal Aljoša Bagola. Kot je dejal, se številni volivci ob vseh teh objavah občasno držijo za glavo kot "nekakšni starši, ki bi radi najstnikom vzeli telefone, da ne bi bili priča temu 'oversharingu', preveč deljenja informacij".

Instagram/Tina Gaber

"Ko imajo volivci na voljo le kriziranje, je križarjenje problem," je nadaljeval Bagola ter pojasnil, da je v tem, da v trenutnem sistemu ljudje ne moremo imeti občutka, da si lahko oddahnemo, da ni slabih novic, vojn ali kriz. V takšnem času od politikov pričakujemo zagotovilo, da se dotične težave dejansko razrešujejo. Omenil je še, da smo prispeli do točke, kjer je zelo malo medsebojnega spoštovanja.

Robertina

"Ko je novica o njuni zvezi odjeknila, sem to znamko poimenoval Robertina. Američani so imeli Brangelino, mi smo dobili Robertino. To je ostalo v smislu zelo intenzivne povezanosti ali prepojenosti obeh vlog. Zdi se mi, da volivci premierju očitajo, da je njegova partnerica svoj poklic vplivnice priklopila na steroide, ne da bi opravljala vlogo prve dame. Tako se zaporedoma dogajajo te prave drame," je razložil ter dodal, da je pomembno, da imamo ljudje občutek, kot da imamo nekakšen pristen stik, da smo avtentični takrat, ko nas nihče ne gleda. Dodal je tudi, da je največja težava v tem, da ni nobene jasne meje, kdo kdaj nekaj komunicira, vlada ali predsednik vlade osebno. 

Novo na Metroplay: "Mislim, da se s pomočjo humorja stvari prej rahljajo kot pa zaostrujejo." | Alenka Marinič