T. R. | 17. 10. 2024, 20:59

Ljubljansko okrožno tožilstvo izdalo sklep: zavrgli so ovadbo zaradi Golobove izjave

Bobo

Tožilstvo je zavrglo ovadbo nekdanjega odgovornega urednika 2. informativnega programa Televizije Slovenija zoper premierja Roberta Goloba. 

Ljubljansko okrožno tožilstvo je po poročanju N1, ki povzema časnik Delo, zavrglo ovadbo nekdanjenga urednika 2. informativnega programa Televizije Slovenije Rajka Geriča zoper predsednika vlade Roberta Goloba. Lani 26. oktobra je Gerič Goloba ovadil zaradi njegove izjave, ki jo je izrekel v oddaji Odmevi, ko je dejal, da je "čisti janšizem" na policiji in RTV Slovenija. 

Gerič je takrat izpostavil, da sta takšno dogovarjanje in poziv po njegovem mnenju protiustavna in vodita v nedopusten krog političnega obračunavanja s posamezniki, ki jih etiketria na podlagi neke arbitrarne oznake, za katero ni nobene realne osnove. V nadaljevanju je povedal: "Predsednik vlade je s takšnimi izjavami kršil ustavo, kazenski zakonik in zakon o delovnih razmerjih. 

Premier Robert Golob je kot prioritete izpostavil zdravstvo, stanovanja, podnebno politiko, znanje, javne finance in pravno državo.

Premier Robert Golob je kot prioritete izpostavil zdravstvo, stanovanja, podnebno politiko, znanje, javne finance in pravno državo.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Zaradi takih izjav je Gerič od predsednika vlade in vodstva RTV Slovenija pričakoval opravičilo vsem zaposlenim, ki so se ob premierjevih besedah čutili ponižani in ogorčeni, od policije pa je pričakoval, da proti predsedniku vlade ukrepa kazensko po uradnem postopku.

Po poročanju časnika Delo so na policijski upravi Ljubljana sporočili, da so ovadbo zoper premierja Goloba posredovali tožilstvu, ljubljansko okrožno tožilstvo pa je izdalo sklep, s katerim so zavrgli Geričevo izjavo. 

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja