P.M. | 3. 4. 2023, 15:39

Tudi Vlada Republike Slovenije objavila fotografije Tine Gaber: poglejte, kaj je tokrat počela Golobova srčna izbranka (FOTO)

Luka Dakskobler/Bobo/FB/Vlada RS/fotomontaža

Medtem ko predsednik vlade na uradnem obisku gosti premierja Severne Makedonije, je vlogo imela tudi njegova partnerica.

Premier Robert Golob je na Brdu pri Kranju s predsednikom makedonske vlade Dimitarjem Kovačevskim podpisal skupno deklaracijo o okrepljenem sodelovanju med državama. Golob je makedonskemu kolegu zagotovil trdno podporo Slovenije Severni Makedoniji na poti v EU in poudaril, da se pogajanja Severne Makedonije za članstvo ne smejo ustaviti.

Med uradnimi državniškimi pogovori pa so Golobova partnerica Tina Gaber, soproga severno-makedonskega premierja Elena Kovačevska in soproga njihovega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo  Andrijana Nikolovska obiskale Dom upokojencev Kranj. Fotografije njihovega obiska je na svojem uradnem Facebooku objavila Vlada Republike Slovenije.

Kot so zapisali, je posebnim gostjam vodstvo Doma upokojencev Kranj predstavilo delovanje doma, stanovalci pa so jim pripravili program. Objavili so tudi njihovo skupno fotografijo na travniku pred ustanovo.

"V Sloveniji verjamemo, da je pot Severne Makedonije v EU eden pomembnih garantov stabilnosti na Zahodnem Balkanu," je dejal Golob.

"V Sloveniji verjamemo, da je pot Severne Makedonije v EU eden pomembnih garantov stabilnosti na Zahodnem Balkanu," je dejal Golob.

Luka Dakskobler/Bobo

Severna Makedonija, ki ima status kandidatke za članstvo v EU od leta 2005, je po letih čakanja julija lani začela pogajanja za vstop v EU. Začetek pogajanj je več let blokirala Grčija, ki je zahtevala, da država spremeni ime, nato pa še Bolgarija, ki je blokado odpravila julija lani, potem ko so v Skopju pristali na vpis bolgarske manjšine v ustavo in spremembe zgodovinskih učbenikov. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu