N. Vo. | 24. 6. 2024, 12:51

Tako danes izgledajo četvorčki, ki so se januarja rodili v ljubljanski porodnišnici!

X UKC Ljubljana

V začetku letošnjega leta je ljubljanska porodnišnica doživela redek in čudovit dogodek – rojstvo četverčkov. Kako so videti danes?

Milana in Nemanja Petrović sta januarja postala ponosna starša štirih dečkov - četvorčkov: Mateja, Marka, Luke in Jovana. Takšni primeri so izjemno redki, saj se zgodijo le enkrat na pol milijona porodov, so sporočili iz ljubljanske porodnišnice.

Življenje mlade družine, ki so jo pred prihodom štirih korenjakov predstavljali starša in zdaj starejši bratec Konstantin, se je v zadnje pol leta precej spremenilo. Četverčki so po rojstvu preživeli dva meseca in pol v porodnišnici, kjer so prejemali posebno skrb, ta čas pa sta starša morala poskrbeti za nekaj novosti. Preseliti so se morali v večje stanovanje, pri čemer so na začetku pri iskanju naleteli na nekaj ovir – mnogi najemodajalci so se namreč ustrašili tako velikega števila otrok. Prav tako so morali osebni avto zamenjati za kombi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milana Petrović (@milanaapetrovic)

"Ko sem imela na oddelku vse štiri naenkrat, sem se šele začela zavedati, kaj se je zgodilo. Spraševala sem se, ali je res mogoče, da sem rodila štiri otroke," je za Svet24 povedala mama Milana. Osebje porodnišnice ju je naučilo pravilne nege in ravnanja z dojenčki, kar je bilo ključnega pomena za njuno prilagoditev na novo življenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milana Petrović (@milanaapetrovic)

Kot še poročajo na omenjenem mediju, pa je bilo v stanovanju družine Petrović ob njihovem obisku vse mirno. Starša sta jim zaupala, da so fantje zelo mirni. "Kaj naj rečem. Fantje so res pridni. Še iz porodnišnice so vajeni rutine, poleg tega pa že vso noč prespijo," je dejala Milana z nasmehom. Pojasnila je tudi, da že prepoznajo glasove svojih sinov, pri čemer je Luka še vedno najmanjši, kar kilogram in pol lažji od največjega Marka, ki ima že nekaj več kot šest kilogramov, še poroča Svet24.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milana Petrović (@milanaapetrovic)

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca