R.S. | 22. 7. 2022, 16:00

Ukradene harmonike: zabavo mladega Grosupeljčana prekinili policisti

Profimedia

Harmonike predstavljajo priljubljeno glasbilo med starejšo populacijo, v zadnjih letih pa so vse bolj razširjene tudi med mladimi. Nekateri jih imajo radi celo malce preveč ...

Policisti PP Krško so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja mladoletnega osumljenca v okolici Grosuplja.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli harmoniko, ki je bila v maju 2021 ukradena iz stanovanjske hiše v Površju, 17 nabojev različnega kalibra, 13 tablet, za katere obstaja sum, da vsebujejo prepovedane snovi in prepovedan pirotehnični izdelek.

Policijska uprava Novo mesto

Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine in uvedli hitri postopek zaradi kršitev določil zakona o orožju, zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Policijska uprava Novo mesto

Našli in zasegli so še tri harmonike, za katere osumljenec ni znal pojasniti izvora in prav tako obstaja sum, da gre za ukradena glasbila. Policisti PP Krško pozivajo vse, ki bi zasežene predmete prepoznali, da pokličejo na Policijsko postajo Krško na številko 07 49 29 400 ali na številko 113.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu