L. PA. | 20. 6. 2024, 10:00

Koliko luksuznih kompleksov Ljubljana še potrebuje? V načrtu že novo nadstandardno naselje, v njem pa celo ...

Urbana oaza

Nova ljubljanska nadstandardna soseska na Viču, ki naj bi jo dokončali leta 2026, naj bi stanovalcem ponujala spa in fitnes, naravni bazen, osrednji trg s fontano in celo vinsko klet!

Nepremičninskim projektom v Ljubljani kar ni videti konca, a na žalost tistih, ki bi stanovanje dejansko potrebovali, prednjačijo nadstandardne soseske za višji sloj prebivalstva in tuje investitorje.

Ena že pred časom napovedanih je Urbana Oaza, ki naj bi leta 2026 zrasla na Koprski ulici na Viču, v neposredni bližini trgovskega centra Interspar Vič, zdravstvenega doma, lekarn, pošte, osnovne šole Bičevje in gimnazije Vič.

"Vaš novi dom se bo nahajal pet minut zmerne vožnje s kolesom od strogega centra Ljubljane. Z avtomobilom imate tri minute do južne ljubljanske obvoznice, kar vam izbiro "gore" ali "morje" omogoča dobesedno v zadnjem trenutku. Soseska meji na ogromno parkovnih površin ob Gradaščici in Glinščici, blizu pa so tudi otroška igrišča," obljubljajo investitorji.

Morda vas zanima tudi:

N1 je že pred več kot letom dni poročal, da so to podjetniki Mihael Karner, ki je v ZDA osumljen distribucije prepovedanih steroidov, znano primorsko ime Rajko Hrvatič in Ada Filip Slivnik. Lansko leto so za omenjeni medij dejali, da do konca leta pričakujejo gradbeno dovoljenje, ki so ga očitno dobili, glede na to, da je nepremičninska agencija Mondreal Real Estate ravnokar odprla povpraševanja za stanovanja.

"V prihodu je edinstven nepremičninski projekt v središču Ljubljane! Nova inovativna soseska, ki bo ponujala trajnostni razvoj in visoko kakovost bivanja! Postanite del te moderne urbanistične prihodnosti in odkrijte, kako lahko Urbana Oaza postane vaš novi dom v zelenem in varnem pristanu sredi mesta," sporočajo. 

Soseska bo imela biotop bazen, tako imenovan plavalni ribnik.

Soseska bo imela biotop bazen, tako imenovan plavalni ribnik.

Urbana oaza

Panoramsko dvigalo, bazen, spa ...

Lokacija pa, vse kaže, ne bo edina odlika Urbane Oaze, šlo bo za pravo pravcato luksuzno mesto v malem. Soseska bo imela namreč panoramsko dvigalo, osrednjo "piazzo" oziroma s kamnom tlakovan in z zelenimi ambienti opremljen trg s fontano, s katere se bo dostopalo do skupnih prostorov in stanovanj, naravni biotop bazen oziroma plavalni ribnik, fitnes, spa s savnami in celo vinsko klet.

Obljubljajo tudi, da bodo stanovanja in celotna soseska s skupnimi prostori povezani s pametno elektro inštalacijo, ki jo bo mogoče upravljati z aplikacijo na pametnem telefonu.

V soseski bodo tudi fitnes, spa, vinska klet ...

V soseski bodo tudi fitnes, spa, vinska klet ...

Urbana oaza

Poleg vseh običajnih povezav pametnih inštalacij z aplikacijo, kot so luči, senčenje, gretje, hlajenje, merjenje porabljene elektrike itd., bo aplikacija Urbana oaza omogočala vpogled tudi v trenutno število obiskovalcev fitnesa in wellnessa, odpiranje osebnih prehodov, spuščanje parkirnih stebričkov za obiskovalce in odpiranje posebnih poštnih predalov za dostave.

Cene na kvadratni meter nismo našli nikjer na spletni strani Urbane Oaze, zato glede na vse nadstandardne storitve domnevamo, da bo še višja od trenutno najbolj luksuznih sosesk v Ljubljani Šumi in Schelleburg.

Pričakovano večina običajnih državljanov, za katere so prej kot razkošna stanovanja realnost poslovni prostori in kleti, spremenjeni v stanovanja, nad najavo nove soseske ni bila preveč navdušeni.

"Enostavno preveč je teh presnetih luksuzov po Ljubljani, no, folk pa nima za navadna stanovanja! Vse bodo pokupili Rusi," je zapisal nekdo. Drugi pa: "Predlog za naslednji projekt: stanovanja za mlade družine, posameznike in pare. Pa ne rabijo vinskih kleti in podobno."

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec