N. Vo. | 28. 6. 2024, 16:48

Urška Klakočar Zupančič javnosti pokazala svojo veliko ljubezen (FOTO)

Profimedia

V Mladini je bil objavljen portret Urške Klakočar Zupančič izven politične arene. Zraven nje pa njena velika ljubezen ...

Urška Klakočar Zupančič, je osebnost, ki jo mediji pogosto predstavljajo kot histerično, preglasno in ukazovalno predsednico državnega zbora. Vendar pa je portret, ki ga je za posebno izdajo revije Mladina Intervju 2024 ustvaril fotograf Luka Dakskobler, razkril drugačno plat njene osebnosti. Njegov zapis na Facebooku o izkušnji s Klakočar Zupančič in fotografijah z njenim konjem ponuja vpogled v njeno pravo bistvo.

Žiga Živulovič/Bobo

Luka Dakskobler je v svojem zapisu ob fotografijah delil svoje vtise o intervjuju, ki ga je vodil Luka Volk. Po njegovih besedah je bil to najboljši intervju do zdaj, saj je bil oseben in ne političen. V njem so govorili o življenju, vrednotah in stvareh, ki so zares pomembne in največ povedo o človeku.

Dakskobler opisuje, kako je imel marsikdo na podlagi medijskih objav napačno predstavo o Klakočar Zupančičevi. Njena čustvena reakcija in odločen upor proti negativnosti sta po njegovem mnenju pogosto napačno razumljena in jo vidi kot eno redkih, ki ni tiho in glasno zagovarja pozitivne vrednote.

Ideja za portret se je porodila že pred intervjujem, saj jo je, kot opisuje, Dakskobler že prej "prebral" drugače. V prvih dveh minutah obiska v njeni pisarni se je izkazala za empatično in prijetno presenečenje. Tekom intervjuja je ugotovil, da je predsednica državnega zbora še veliko več, kot je sprva mislil. Komentiral je, da kakršenkoli portret bo naredil, ne bo dovolj dober, saj obstajajo ljudje, ki jih v eni fotografiji ne moreš primerno predstaviti.

Mediaspeed/Sandi Fišer

Dakskobler je objavil fotografije, ki niso nastale v parlamentu, temveč prikazujejo Klakočar Zupančičevo v interakciji z njeno kobilo Gino. Te fotografije, ki jih lahko vidite s klikom na objavo, ki smo jo delili zgoraj, najbolje prikazujejo njen osebni odnos do življenja, ljudi in družine. Po njegovih besedah se v teh situacijah pokaže pravi človek, kar je zanj najpomembnejše. Fotografov nauk cele zgodbe je, da nikoli v celoti ne poznamo nekoga in naj se tega spomnimo, ko koga ocenjujemo na prvo žogo.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak