R. K. | 25. 12. 2022, 13:49 | Vir: STA

V požaru jim je tik pred prazniki pogorel dom

Facebook/Pgd Stara Fužina

V petek so ognjeni zublji zajeli dvostanovanjsko hišo na Gorenjskem. Kljub posredovanju več okoliških gasilskih društev je na objektu nastala ogromna škoda.

V petek zvečer ob 19.22 je zagorelo na izmed stanovanjskih hiš v naselju Nomenj na območju Bohinja. V požaru je pogorel mansardni del hiše in ostrešje. Vzrok požara še ni znan, po trenutnih podatkih naj bi zagorelo zaradi napake na električni napravi. Škode je za več deset tisoč evrov, so sporočili s kranjske policijske uprave. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Na kraju je interveniralo več gasilskih enot

Kot so v objavi na Facebooku zapisali gasilci PGD Bohinjska Bistrica, je zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta, ogenj se je razširil na ostrešje sosednje hiše. Pri gašenju so sodelovali Gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Nomenj, Gradišče, Stara Fužina, Koprivnik, Bled, Savica - Polje in Srednja vas v Bohinju, ki so požar uspešno pogasili. 

Dežurni električar je nato delu vasi izklopil elektriko, na kraju pa je ostala gasilska straža, ki jo je izvajalo PGD Nomenj. Prebivalcem obeh hiš so pristojni ponudili možnost začasne namestitve. Štab civilne zaščite Bohinj je zagotovil razvlažilce prostorov. Prisotna je bila tudi ekipa nujne medicinske pomoči. 

Policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled, nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec