R.S. | 15. 7. 2022, 21:01

V Sloveniji divjajo nevihte: toča, podrto drevje na avtocesti ...

Fotomontaža/Facebook/Neurje.si

Zaradi vejevja na cestišču je promet oviran tudi pred Brezovico proti Ljubljani, nastal je krajši zastoj.

Na Agenciji RS za okolje so zaradi napovedanih neviht izdali oranžno opozorilo za vso Slovenijo. Nevihtno naj bi bilo tudi sobotno popoldne.

Na primorski avtocesti sta zaradi podrtega drevja zaprta vozni in počasni pas pred priključkom Brezovica proti Kopru. Nastal je zastoj, ki sega na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico. Zaradi vejevja na cestišču je promet oviran tudi pred Brezovico proti Ljubljani, nastal je krajši zastoj, poroča N1. 

Večerna nevihta je poskrbela za večje število podrtih dreves na primorski avtocesti med Kozarjami in Brezovico proti Kopru. Močan veter in padavine lahko na cesto nanesejo marsikatero oviro, zato previdnost nikoli ni odveč, opozarja InfoPot. 

“Jutro sicer še jasno, a od severa se nam bliža hladna fronta. Danes popoldne in zvečer precejšen potencial za močnejše nevihte,” je na Twitterju zapisal meteorolog Blaž Šter. Dodal je še, da je najmanjša verjetnost za nevihte na Primorskem, kjer je še vedno razglašena požarna ogroženost v naravi, poroča N1. 

V Železnikih je padala tudi toča. 

V soboto bo na Primorskem sončno s šibko burjo. Drugod bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu