P.M. | 2. 6. 2023, 15:21

V znani ljubljanski soseski se vrstijo zelo agresivni napadi vran na ljudi: "Očitno se jim meša!"

Profimedia/fotomontaža

Vrana vrani ne izkljuje oči, s svojim dolgimi kljuni pa so se spravile na mimoidoče ter na pse in mačke.

V zadnjih dneh je na Facebook strani stanovalcev ljubljanske soseske Koseze zaslediti objave o tem, da jim življenje zelo grenijo vrane. "Pazite se vran, danes zjutraj me je ena napadla, očitno ima nekje blizu gnezdo," je objavila članica skupine Mateja. Pod njenim zapisom se je oglasilo veliko komentatorjev, ki so stanovalko pozvali k potrpljenju, saj da gre napadalnost črnih ptičev pripisati k temu, da čuvajo mladičke v gnezdu.

Facebook/Koseze UBU/posnetek zaslona

"Ni problem potrpljenje, ampak ko jih zjutraj dobiš po glavi, res ni fino, moj namen je bil opozoriti ostale," jim je odgovorila obupana avtorica objave. "Katastrofa, da dopustimo, da se to dogaja! Naj jih preselijo, očitno se jim meša. Tako agresivne vrane nimajo kaj delati v mestu, napadajo tudi otroke," se je medtem oglasila še ena stanovalka.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Da so vrane v naselju izjemno agresivne, je potrdilo tudi več drugih: "Napadajo ljudi in živali, tudi jedo druge živali, vendar njih ne bodo streljali, kot želijo nutrije," je bila posebej ostra ena od njih.

Srdjan Živulovič/Bobo

"Včasih smo se prebujali ob žvrgolenju kosov, danes ob vreščanju vran," se je glasil še en v vrsti zapisov stanovalcev o strahu pred letečo nevarnostjo. Nekdo pa je komentiral, da je v naselju podobno kot v kultni grozljivki Alfreda Hitchcocka, kjer se vrstijo nenadni in nerazložljivi zelo nasilni napadi ptic na ljudi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord