6. 9. 2024, 14:20 | Vir: STA

Vandali na delu: v Solkanu poškodovanih devet vozil, porisali fasado muzejskega objekta ... (to so sporočili policisti)

Robert Kokot/BOBO

V Solkanu so bili na delu vandali. 

Z novogoriške policijske uprave poročajo o primerih vandalizma. Neznanci so ponoči v Solkanu na več osebnih avtomobilih poškodovali pnevmatike, v Idriji so s sprejem porisali fasado muzejskega objekta. Prijavi poškodb na dveh avtomobilih so dobili tudi ajdovski policisti.

Na območju Solkana je neznani storilec ponoči poškodoval pnevmatike na devetih osebnih avtomobilih, s čimer je lastnikom vozil povzročil za okoli tisoč evrov skupne materialne škode. Policisti še preiskujejo okoliščine dogodka, o katerem so obvestili tudi novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Profimedia

Ajdovski policisti so v četrtek dobili prijavo lastnika, da je na njegovem osebnem avtomobilu nekdo odtrgal okrasno plastiko z levih zadnjih vrat. Še en lastnik vozila pa jih je obvestil, da je neznani storilec v prvi polovici julija letos poškodoval oz. podrsal osebni avtomobil na Vipavskem.

Oba oškodovanca sta sicer odstopila od predloga za pregon kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V Idriji so neznanci oškodovali oz. s sprejem porisali fasado na muzejskem objektu Idrijska kamšt. Tudi ta primer vandalizma policisti še preiskujejo.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec